Casa si gradina

Cand se planteaza pepenii

Pepenele roșu este un deliciu popular și delicios pe timp de vară, iar cultivarea pepenilor verzi este relativ ușoară. Unul dintre cei mai importanți factori în cultivarea cu succes a pepenilor verzi este plantarea lor la momentul potrivit. Dacă vă întrebați „Când să plantați pepeni verzi”, atunci citiți mai departe pentru o explicație amănunțită a timpilor de plantare a pepenilor verzi și sfaturi pentru a crește pepeni grozavi.

Unde să plantați pepenii verzi

Pepenii verzi se dezvoltă cel mai bine în plin soare, așa că este important să găsiți un loc unde vor primi cel puțin 6 ore de lumină directă a soarelui în fiecare zi. Dacă plantați mai mulți pepeni verzi, asigurați-vă că lăsați cel puțin un metru și jumătate între fiecare plantă pentru a le oferi spațiu de creștere. Este, de asemenea, o idee bună să luați în considerare preferințele de sol ale pepenilor verzi. Pepenii verzi cresc cel mai bine într-un sol afânat, bine drenat, cu un pH între 6,0 și 6,8.

Când să plantați pepenii verzi

Când să plantați pepenii verzi depinde de climă și de tipul de pepene pe care îl cultivați. Pepenii verzi vin în multe soiuri și fiecare are propria fereastră de plantare. De exemplu, soiurile mici, cu maturare rapidă, pot fi plantate încă din luna mai în multe regiuni, în timp ce tipurile cu maturare mai lungă ar putea trebui să aștepte până în iunie sau iulie pentru a fi semănate. Este o idee bună să verificați instrucțiunile de plantare specifice pentru soiul de pepene verde pe care îl cultivați pentru a vă asigura că plantați la momentul optim.

Consiliere pentru cultivarea cu succes a pepenilor verzi

Pentru a cultiva pepeni mari, este important să aveți grijă în mod corespunzător de plantele dvs. pe măsură ce cresc. Pepenii verzi trebuie udați în mod regulat, cu 1 până la 2 inci de apă pe săptămână fiind ideal. Asigurați-vă că udați solul de sub și din jurul plantelor și evitați să udați frunzele sau fructele în curs de dezvoltare. Udarea la ore târzii în timpul zilei poate favoriza putrezirea rădăcinilor, așa că cel mai bine este să udați plantele dimineața. Fertilizarea pepenilor verzi este, de asemenea, importantă, majoritatea grădinarilor recomandând fertilizarea la fiecare 2 sau 3 săptămâni cu un îngrășământ echilibrat.

Măceștile pot concura cu pepenii verzi pentru nutrienți, așa că este important să păstrați zona din jurul plantelor liberă de buruieni. Mulcirea poate ajuta la ținerea la distanță a buruienilor și poate ajuta, de asemenea, la conservarea umidității, ceea ce este deosebit de important dacă cultivați pepeni într-un climat cald și uscat.

Peste și bolile pot reprezenta, de asemenea, o amenințare pentru pepeni, așa că este important să rămâneți vigilenți. Fiți atenți la orice semn de boală sau de afectare a insectelor și tratați în consecință. Există multe tratamente naturale și chimice disponibile pentru dăunători și boli, așa că este întotdeauna cel mai bine să vă consultați cu o pepinieră locală sau cu serviciul de extensie pentru cele mai recente informații.

Colectarea pepenilor verzi

Când pepenii verzi sunt coapte, vor produce un sunet gol când sunt bătuți, iar tulpina va deveni maro și va începe să se ofilească. Majoritatea pepenilor verzi sunt gata de recoltare la 80-90 de zile de la plantare. Pentru a recolta pepenii verzi, pur și simplu tăiați tulpina la aproximativ 2 sau 3 cm de fruct, asigurându-vă că manipulați delicat pepenii pentru a evita vânătăile.

Concluzie

Când să plantați pepenii verzi depinde de soi și de climă. În general, pepenii verzi se dezvoltă cel mai bine în plin soare și sunt cultivați într-un sol afânat, bine drenat, cu un pH între 6,0 și 6,8. Pepenii verzi trebuie udați în mod regulat, fertilizați la fiecare 2 sau 3 săptămâni și feriți de dăunători și boli. Pepenii verzi sunt gata de recoltare la 80-90 de zile de la plantare și trebuie tăiați cu grijă pentru a evita vânătăile. Cu aceste sfaturi, veți putea cultiva cu succes pepeni verzi în grădina dvs. în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *