Cazanul pentru făcut țuica este realizat din oțel inoxidabil alimentar.
Este sudat cu argon, iar sudurile sunt foarte rezistente la temperaturi înalte.
Compact și ușor de folosit. Cel mai mare avantaj al acestui aparat este că aburul trece prin serpentină, iar lichidul folosit pentru rpcire este scos afarp.
Ca aparatul de distilatie sa functioneze eficient temperatura din interiorul acestuia trebuie intretinuta la o intensitate mica si constanta.
Astfel, in final vei obtine o tuica de calitate.
Aparatul este compus din 2 elemente:
- butoiul pentru fierbere;
- sistem antirăcire împreună cu filtrele.
Modalitate de utilizare:
- se umple butoiul la 3/4 din volum;
- se pune capacul care este dotat cu placă alimentară pentru o ermetizare mai bună;
- se monteaza deasupra capacului sistemul de răcire;
- se pune aparatul pe aragaz, pe plita electrică sau pe foc deschis făcut cu lemne.
Butoiul este dotat cu 2 mufe:
- una în partea de jos pentru pentru scurgerea lichidului din interiorul butoiului;
- una în partea de sus pentru termometru,
Sistemul de răcire are 2 filtre pentru uleiurile grele; filtrele au câte o mufă de 1/2 pentru scurgerea uleiurilor grele acumulate în procesul de fierbere a țuicii.
Răcitorul are în interior o spirală cu diametrul de 12 mm; în partea de jos are o intrare pentru apă. iar în partea de sus o ieșire pentru apă (apa trebuie să fie curgătoare, rece).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.