Cazanul pentru facut tuica este realizat din otel inoxidabil alimentar.
Este sudat cu argon iar sudurile sunt foarte rezistente la temperaturi inalte.
Compact si usor de folosit; cel mai mare avantaj al acestui aparat este ca aburul trece prin serpentina iar lichidul folosit pentru racire este scos afara.
Ca aparatul de distilatie sa functioneze eficient temperatura din interiorul acestuia trebuie intretinuta la o intensitate mica si constanta.
Astfel, in final vei obtine o tuica de calitate.
Aparatul este compus din 2 elemente:
- butoiul pentru fierbere
- sistem antiracire impreuna cu filtrele
Modalitate de utilizare:
- se umple butoiul la 3/4 din volum
- se pune capacul care este dotat cu placa alimentara pentru o ermetizare mai buna
- se monteaza deasupra capacului sistemul de racire
- se pune aparatul pe aragaz, pe plita electrica sau pe foc deschis facut cu lemne
Butoiul este dotat cu 2 mufe:
- una in partea de jos pentru pentru scurgerea lichidului din interiorul butoiului
- una in partea de sus pentru termometru
Sistemul de racire are 2 filtre pentru uleiurile grele; filtrele au cate o mufa de 1/2 pentru scurgerea uleiurilor grele acumulate in procesul de fierbere a tuicii.
Racitorul are in interior o spirala cu diametrul de 12mm; in partea de jos are o intrare pentru apa iar in partea de sus o iesire pentru apa (apa trebuie sa fie curgatoare, rece).
Recenzii
Nu există recenzii până acum.