Casa si gradina

Plantarea Usturoiului Toamna: Instrucțiuni Pas cu Pas

În ultimii ani, societatea a devenit mai conștientă de numeroasele beneficii ale cultivării și întreținerii unei grădini de casă. Nu numai că este un hobby ecologic, dar poate fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a economisi bani și este o activitate fizică pe care o puteți face fără a fi nevoiți să ieșiți din casă. Una dintre cele mai bune perioade ale anului pentru a planta o grădină de casă este toamna, iar una dintre cele mai bune plante de plantat în această perioadă este usturoiul. Usturoiul nu este doar un ingredient de bază în multe feluri de mâncare, ci are și multe beneficii pentru sănătate. Pentru a vă asigura că usturoiul dumneavoastră va crește puternic înainte de înghețurile de iarnă, este important să știți cum să plantați corect usturoiul toamna. În acest articol, vă vom prezenta pașii de plantare a usturoiului toamna, precum și cel mai bun tip de usturoi pe care să îl folosiți.

De ce să plantați usturoi toamna?

Viața poate fi ocupată, iar găsirea timpului pentru a avea grijă de o grădină de casă poate părea aproape imposibilă. Plantarea usturoiului toamna, însă, este o sarcină foarte ușoară care poate fi făcută în doar o oră sau două. Toamna este, de asemenea, momentul perfect pentru a planta usturoi din câteva motive. În primul rând, solul este încă cald de la soare, dar aerul este mai rece, ceea ce face ca acesta să fie momentul perfect pentru plantarea usturoiului. Acest lucru înseamnă că rădăcinile usturoiului vor avea timp să se dezvolte înainte ca solul să înghețe, asigurându-se că usturoiul va avea rădăcini puternice pentru o creștere de succes. În plus, plantarea usturoiului în toamnă îi permite acestuia să aibă două-trei luni de creștere înainte de primele înghețuri de la sfârșitul toamnei, ceea ce este ideal pentru creșterea usturoiului.

Tipuri de usturoi de plantat toamna

Cele mai bune tipuri de usturoi de plantat toamna sunt usturoiul tare și usturoiul moale. Usturoiul hardneck are de obicei dimensiuni mult mai mari și sunt cunoscuți pentru aroma lor puternică și înțepătoare. Acest tip de usturoi tinde, de asemenea, să producă mai puțini căței, de obicei doar patru până la doisprezece, ceea ce îl face o alegere bună pentru gătit. Pe de altă parte, usturoiul cu gât moale are, de obicei, o aromă mult mai blândă și tinde să conțină mai mulți căței decât usturoiul cu gât tare. Usturoiul cu gât moale este, de asemenea, cunoscut pentru că este mai ușor de cultivat și are o durată de depozitare mai lungă.

Instrucțiuni pas cu pas pentru plantarea usturoiului toamna

Acum că știți de ce ar trebui să plantați usturoi toamna și ați ales tipul de usturoi pe care doriți să îl cultivați, este timpul să începeți. Iată un ghid pas cu pas pentru plantarea usturoiului toamna:

1. Începeți cu bulbi de calitate

Primul pas în plantarea usturoiului toamna este să începeți cu bulbi de calitate. Căutați bulbi în care cățeii sunt fermi și cărnoși și nu au nicio decolorare. Acest lucru vă va asigura că veți avea o recoltă excelentă în primăvară.

2. Alegeți locația perfectă de cultivare

Aliciul are nevoie de mult soare și are nevoie de un drenaj bun. Alegeți o locație în grădina dvs. cu mult soare și o zonă cu drenaj bun pentru a ajuta usturoiul să crească sănătos.

3. Pregătiți solul

Pregătirea solului este următorul pas important în plantarea usturoiului. Usturoiul cultivat într-un sol bogat în materie organică și care are o mulțime de nutrienți va produce usturoi mai bun și mai aromat.

Sapați aproximativ 15 cm și slăbiți solul. De asemenea, puteți adăuga compost în sol pentru a oferi usturoiului un plus de nutrienți.

4. Plantați bulbii de usturoi

După ce solul a fost pregătit, plantați bulbii de usturoi la aproximativ 5 cm adâncime și la o distanță de 5 cm.

5. Udați usturoiul

Udă usturoiul imediat după ce îl plantați pentru a ajuta rădăcinile să se stabilească.

6. Mulciți

Mulciți patul de usturoi cu paie, fân sau frunze. Acest lucru va ajuta patul de usturoi să rămână cald și va proteja rădăcinile de eventualele înghețuri timpurii.

7. Udați și erbicidati în mod regulat

Udați patul de usturoi în mod regulat pentru a menține solul umed. De asemenea, verificați periodic patul pentru orice buruieni și smulgeți-le pentru a preveni orice concurență.

Concluzie

Plantarea usturoiului în toamnă poate produce o recoltă excelentă în primăvară. Urmând aceste instrucțiuni pas cu pas, vă puteți asigura că usturoiul dumneavoastră va crește puternic înainte de apariția înghețurilor de iarnă. Asigurați-vă că udați și erbicidati regulat patul de usturoi și, înainte să vă dați seama, veți avea o aromă de ceapă grozavă pe care să o adăugați mâncărurilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *