Casa si gradina

Cultivarea Usturoiului Toamna: Tot ce Trebuie să Știi

Cercetați o modalitate ușoară de a vă umple grădina cu frunze și produse? Luați în considerare plantarea usturoiului în toamnă. Creșterea usturoiului este o alegere excelentă pentru grădinarii începători, deoarece este ușor de cultivat și poate fi depozitat timp de până la un an după recoltare. În plus, adăugarea usturoiului în repertoriul dvs. de mese poate adăuga o aromă delicioasă preparatelor.

În acest articol, vom explora cum să cultivăm usturoi în toamnă și de ce veți avea nevoie pentru a începe. De la pregătirea grădinii dvs. la alegerea soiului potrivit, vă vom ghida prin procesul de cultivare a propriului usturoi delicios. Citiți mai departe pentru a afla mai multe!

Pregătirea solului și alegerea usturoiului

Înainte de a începe să plantați, va trebui să vă asigurați că solul grădinii dvs. este pregătit. Usturoiul preferă solul afânat și bine drenat, așa că este important să lucrați compost sau mușchi de turbă în zona în care intenționați să plantați. De asemenea, va trebui să vă asigurați că pH-ul solului este între 6 și 7; dacă nu este așa, puteți face ajustările necesare folosind un kit simplu de testare a solului.

După ce solul este pregătit, este timpul să vă alegeți soiul de usturoi. Usturoiul Softneck, cunoscut și sub numele de anghinare sau argintiu, este cel mai frecvent cultivat și poate fi plantat în majoritatea zonelor. Usturoiul Hardneck, cunoscut și sub numele de German red sau Spanish roja, este mai tolerant la frig și este mai potrivit pentru climatele nordice. Cel mai bine este să achiziționați bulbi de usturoi de la un furnizor de semințe de renume, deoarece aceștia nu vor avea boli și vor avea mai multe șanse de succes.

Plantarea usturoiului în toamnă

După ce ați pregătit solul și ați ales soiul de usturoi, este timpul să începeți să plantați. Toamna este cel mai bun moment pentru a planta usturoi, deoarece oferă căței de usturoi timpul necesar pentru a prinde rădăcini înainte de instalarea lunilor reci de iarnă. În cele mai multe zone, momentul ideal pentru plantare este cu patru până la șase săptămâni înainte de primul îngheț.

Pentru a planta usturoiul, începeți prin a rupe bulbii în căței individuali. Așezați-i la o adâncime de aproximativ un centimetru și la o distanță de șase centimetri unul de celălalt, cu capătul ascuțit orientat în sus. Odată ce toți cățeii sunt la locul lor, acoperiți-i cu pământ și udați-i ușor pentru a-i ajuta să prindă rădăcini. Pentru a păstra usturoiul fără buruieni, puteți acoperi zona cu paie sau frunze.

Îngrijirea usturoiului

După ce usturoiul este plantat, acesta va necesita o îngrijire minimă. Primăvara, veți dori să urmăriți umiditatea solului și să vă asigurați că zona este menținută fără buruieni. La sfârșitul primăverii sau la începutul verii, vor începe să apară scapii sau tulpinile de flori. În acest moment, cel mai bine este să îndepărtați scapulele pentru a vă asigura că energia este canalizată spre dezvoltarea bulbilor.

Dacă zona dvs. se confruntă cu o vreme deosebit de umedă, este posibil să nu mai udați usturoiul pe măsură ce se apropie de momentul recoltării. Usturoiul preferă să se usuce înainte de recoltare pentru a asigura o durată de depozitare mai lungă. Momentul recoltării are loc de obicei la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, când cea mai mare parte a frunzișului a devenit maro. Folosind o furculiță de grădină sau o lopată, săpați ușor sub bulbi și ridicați-i din pământ. Lăsați-i să se usuce și să se întărească într-un loc cald și uscat timp de două-trei săptămâni.

În concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei culturi ușor de cultivat și delicioase pe care să o adăugați în grădină, luați în considerare plantarea usturoiului toamna. Cu puțină pregătire și îngrijire, vă puteți bucura de usturoiul cultivat în casă pentru lunile următoare. De la pregătirea solului și selectarea soiului de usturoi până la îngrijirea usturoiului pe măsură ce crește, am acoperit toate elementele esențiale pe care trebuie să le știți pentru a începe. Deci, de ce să nu încercați să cultivați usturoi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *