Casa si gradina

Tăierea Mușcatelor Toamna: Ghid Detaliat

Hidrangeele sunt unul dintre cei mai frumoși arbuști din orice grădină și pot înveseli orice spațiu în lunile de toamnă, altfel plictisitoare. Cu toate acestea, pentru a le menține în condiții optime, ele necesită o tăiere și o întreținere regulată. Lunile de toamnă, în special, sunt momentul perfect pentru a aborda această sarcină, deoarece permite îndepărtarea celor mai vechi creșteri, lăsând cele mai noi să se dezvolte în sezonul următor. În acest articol, vă vom oferi un ghid detaliat pentru a vă tăia hortensiile toamna.

Când să tăiați hortensiile toamna

Hidrangeele ar trebui să fie tăiate toamna pentru a vă asigura că sunt capabile să se recupereze în urma procesului de tăiere înainte de începerea iernii. Cel mai bun moment pentru a tăia hortensiile toamna este atunci când se așteaptă primul îngheț puternic, deoarece acesta semnalează începutul sezonului de repaus pentru arbuști. În acest moment, majoritatea frunzelor vor fi căzut, permițându-vă să vedeți mai ușor structura plantei.

Tăierea hortensiilor toamna

Primul pas în tăierea hortensiilor toamna este să îndepărtați orice creștere moartă, deteriorată sau bolnavă. Începeți de la baza plantei și urcați în sus, tăind tulpinile și ramurile moarte și deteriorate cu foarfecele de prunat ascuțite, având grijă să nu crestați tulpinile din jur în acest proces.

După ce orice creștere moartă, deteriorată sau bolnavă a fost îndepărtată, puteți începe să tăiați tulpinile înapoi. Scopul este de a tăia planta la o înălțime cuprinsă între 12 și 18 centimetri deasupra solului. Acest lucru va îndepărta creșterea mai veche și va permite creșterea mai nouă să apară în sezonul următor.

Îngrijirea hortensiilor după tăiere

După ce ați tăiat hortensiile toamna, este important să le oferiți o îngrijire adecvată pentru a le ajuta să se refacă după acest proces. Pentru început, ar trebui să aplicați un strat de pastătură organică în jurul bazei plantei pentru a ajuta la conservarea umidității din sol și pentru a furniza nutrienți plantei.

În plus, ar trebui, de asemenea, să le dați hortensiilor dvs. o aplicare ușoară de îngrășământ echilibrat pentru a ajuta la stimularea creșterii noi. Aplicați îngrășământul la baza plantei și udați-l bine. În cele din urmă, încercați să păstrați zona înconjurătoare liberă de buruieni, pentru a ajuta la prevenirea concurenței pentru nutrienții din sol.

Concluzie

Prunderea hortensiilor toamna este un proces relativ simplu dacă urmați pașii descriși în acest articol. Scopul este de a elimina cele mai vechi creșteri pentru a face loc celor mai noi creșteri în sezonul următor. Este important să acordați hortensiilor dvs. îngrijire și atenție adecvată după tăiere pentru a le ajuta să se refacă în urma acestui proces. Urmând ghidul detaliat din acest articol, hortensiile dvs. ar trebui să arate cel mai bine în scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *