Casa si gradina

Cand se planteaza varza de toamna

Dacă vă bucurați de gustul delicios al verzei proaspete, atunci plantarea verzei de toamnă în grădina dumneavoastră este o necesitate. Din fericire, cultivarea verzei nu este exagerat de dificilă, dar trebuie să vă asigurați că plantați semințele la momentul potrivit și în condițiile potrivite pentru o recoltă reușită. În acest articol, vom discuta când este cel mai bun moment pentru a planta varza de toamnă, precum și câteva sfaturi pentru o creștere și o recoltă de succes.

Ce este varza de toamnă?

Vara de toamnă este o legumă rezistentă care este tolerantă la îngheț. Poate fi cultivată din răsaduri sau semănată direct în pământ. Varza poate fi recoltată în timpul lunilor de vară și de toamnă și va rămâne proaspătă dacă este păstrată într-un mediu răcoros și întunecat. Există câteva varietăți diferite de varză din care puteți alege, fiecare având o aromă și o dimensiune unică. Unele soiuri populare includ Hispi, Tundra și Greyhound.

Cel mai bun moment pentru a planta varza de toamnă

Cel mai bun moment pentru a planta varza de toamnă depinde de locația dvs. și de soiul de varză. În general, veți dori să începeți să plantați varza de la mijlocul lunii iulie până la începutul lunii august. Astfel, varza va avea suficient timp să se maturizeze înainte ca primul îngheț să lovească zona dvs.

Cum să plantați varza de toamnă

Localizarea: Începeți prin a alege locația potrivită pentru varza dvs. Varza are nevoie de soare deplin și de un sol bine drenat. Este, de asemenea, o idee bună să o plantați departe de alte arămii, cum ar fi broccoli și conopida, deoarece varza poate fi vulnerabilă la dăunători și boli atunci când este cultivată lângă aceste culturi.

Pregătirea solului: În continuare, veți dori să vă pregătiți solul prin amendarea acestuia cu multă materie organică, cum ar fi compostul, pentru a vă asigura că solul este fertil. De asemenea, este o idee bună să adăugați niște îngrășământ bogat în azot cu câteva săptămâni înainte de plantare pentru a ajuta la stimularea creșterii plantelor.

Plantarea: Odată ce solul a fost pregătit, veți dori să semănați semințele sau răsadurile în pământ. Semănați semințele sau plantați răsadurile la o adâncime de aproximativ 5 cm și la o distanță de 5 cm între ele. Udați bine plantele după plantare pentru a le ajuta să se așeze și pentru a încuraja creșterea rădăcinilor.

Îngrijirea verzei de toamnă

Controlul buruienilor: Buruienile pot fi o problemă comună în câmpurile de varză. Pentru a preveni ca aceste plante nedorite să pună stăpânire pe grădina dvs., asigurați-vă că mențineți zona din jurul plantelor de varză fără buruieni.

Udărit: Varza trebuie udată în mod regulat pentru a menține solul umed în mod constant. Udați plantele cu aproximativ 2,5 cm pe săptămână, asigurându-vă că evitați să udați frunzele și tulpinile, deoarece acest lucru poate favoriza apariția bolilor.

Fertilizare: Varza este un hrănitor puternic, așa că este important să le oferiți plantelor dvs. nutrienții de care au nevoie pentru a crește. Se recomandă un îngrășământ echilibrat și bine rotunjit. Aplicați îngrășământul la fiecare 2 sau 3 săptămâni, după ce plantele au fost în pământ timp de câteva săptămâni.

Colectarea verzei de toamnă

Vara de toamnă poate fi în general recoltată în termen de 2 până la 3 luni de la data plantării, în funcție de soi. Veți ști că varza este gata de recoltare atunci când căpățânile sunt ferme și au o dimensiune bună. Folosiți un cuțit ascuțit pentru a tăia căpățâna de varză de pe plantă, având grijă să nu deteriorați frunzele sau tulpinile.

Felicitări! Ați plantat și recoltat cu succes varza de toamnă. Bucurați-vă de legumele delicioase și nutritive pe tot parcursul sezonului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *