Casa si gradina

Cand se planteaza semintele de rosii pentru rasad

Tomatele sunt o cultură populară de cultivat în grădină, iar începerea semințelor de roșii pentru răsaduri este o parte esențială a cultivării roșiilor. Momentul în care se plantează semințele de roșii pentru răsaduri este esențial, deoarece afectează sănătatea generală și succesul plantelor. Pentru a crește plante de roșii sănătoase și vibrante, este important să înțelegeți care este cel mai bun moment pentru a planta semințe de roșii pentru răsaduri.

Plantarea semințelor de tomate pentru răsaduri

Semințele de tomate pot fi plantate într-o varietate de recipiente diferite pentru răsaduri. Mulți grădinari preferă să folosească ghivece de turbă sau tăvi, deoarece ambele opțiuni facilitează transferul răsadurilor în grădină atunci când sunt gata. Atunci când plantați semințele de roșii pentru răsaduri, este important să folosiți un amestec pentru ghiveci de bună calitate, special conceput pentru a promova o creștere sănătoasă a rădăcinilor. Semințele de tomate trebuie să fie plantate la aproximativ un sfert de centimetru adâncime și udate.

Cel mai bun moment pentru a planta semințe de roșii pentru răsaduri

Cel mai bun moment pentru a planta semințe de roșii pentru răsaduri este în timpul lunilor de la sfârșitul iernii până la începutul primăverii. Semințele de tomate ar trebui să fie semănate cu aproximativ șase până la opt săptămâni înainte de ultimul îngheț așteptat. Acest lucru va permite ca răsadurile să fie pregătite pentru a fi plantate în grădină atunci când vremea este suficient de caldă. Cea mai bună temperatură pentru cultivarea răsadurilor de roșii este între 70-80 grade Fahrenheit.

Îngrijirea răsadurilor de roșii

După ce semințele de roșii au fost însămânțate, este important să păstrați răsadurile umede, dar nu îmbibate cu apă. Răsadurile de tomate trebuie ținute într-un loc în care să primească multă lumină, dar să nu fie supuse la lumina directă a soarelui. Este important să monitorizați nivelul de umiditate al solului și să vă asigurați că răsadurile nu se încălzesc prea tare. Pe măsură ce răsadurile de roșii cresc, este important să le oferiți o mulțime de substanțe nutritive sub formă de îngrășământ.

Concluzie

Plantarea semințelor de roșii pentru răsaduri este o parte esențială a cultivării roșiilor. Cel mai bun moment pentru a planta semințe de roșii pentru răsaduri este la sfârșitul iernii până la începutul primăverii, cu aproximativ șase până la opt săptămâni înainte de ultimul îngheț așteptat. Este important să păstrați răsadurile umede, dar nu înecate în apă și să le oferiți multă lumină și nutrienți pentru a promova o creștere sănătoasă. Urmând aceste sfaturi și orientări, grădinarii pot produce plante de roșii sănătoase și vibrante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *