Casa si gradina

Cand se planteaza capsunii primavara

Vreți să cultivați căpșuni în grădina dumneavoastră în această primăvară? Dacă da, acum este momentul să începi să te pregătești! Plantarea căpșunilor primăvara este o modalitate excelentă de a vă asigura o recoltă de succes la vară. Căpșunile sunt un fruct versatil care poate crește în diverse condiții, dar există câteva lucruri specifice de care trebuie să țineți cont atunci când le plantați primăvara. În acest articol, vom discuta despre cel mai bun moment pentru a planta căpșuni primăvara și câteva sfaturi pentru o recoltă de succes.

Cel mai bun moment pentru a planta căpșuni primăvara

Cel mai bun moment pentru a planta căpșuni primăvara este începutul până la mijlocul lunii aprilie. În funcție de locația dvs., este posibil să trebuiască să așteptați până la trecerea ultimului îngheț înainte de plantare. Căpșunile se dezvoltă bine în lumina directă a soarelui, așa că asigurați-vă că alegeți un loc cu mult soare. Solul trebuie să fie bine drenat și bogat în materie organică. Asigurați-vă că nivelul pH-ului este între 5,5 și 6,5 pentru condiții optime de creștere. Dacă nu sunteți sigur de nivelul pH-ului din solul dumneavoastră, puteți achiziționa un kit de testare a solului pentru a determina nivelurile exacte. De asemenea, este important să alegeți un loc cu o bună circulație a aerului, deoarece căpșunile sunt sensibile la boli precum mucegaiul cenușiu și botrytis.

Consiliere pentru plantarea căpșunilor

Înainte de a începe, este important să pregătiți solul din zona aleasă. Îndepărtați orice resturi și buruieni și adăugați o cantitate generoasă de compost sau gunoi de grajd bine putrezit. Acest lucru va ajuta la îmbogățirea solului și va furniza substanțele nutritive de care căpșunile au nevoie pentru a se dezvolta. Asigurați-vă că plantați căpșunile pe rând, lăsând un spațiu de 18-24 de centimetri între fiecare plantă. Acest lucru va permite plantelor să se răspândească și să primească cantitatea maximă de lumină solară. Când plantați, asigurați-vă că coroana plantei este la același nivel cu suprafața solului. Odată ce toate plantele sunt în pământ, udați-le bine pentru a le ajuta să își stabilească rădăcinile.

Întreținere

După ce căpșunile sunt în pământ, este important să țineți pasul cu întreținerea necesară pentru a asigura o recoltă de succes. Udați-vă plantele în mod regulat, deoarece căpșunile au nevoie de un aport constant de apă pentru a crește. Este, de asemenea, o idee bună să puneți mulci în jurul plantelor pentru a ajuta la reținerea umidității. Fiți atenți la dăunători și boli, cum ar fi afidele și mucegaiul cenușiu, și luați măsurile necesare pentru a preveni și trata aceste probleme.

Colectarea căpșunilor

Căpșunile sunt gata să fie recoltate odată ce au ajuns la dimensiunea maximă și au căpătat o culoare roșie intensă. Este important să culegeți fructele de pădure înainte ca acestea să devină prea coapte, altfel vor începe să se strice. Trageți ușor căpșunile de pe plantă, având grijă să nu deteriorați frunzele sau florile din jur. Păstrați căpșunile în frigider, deoarece acest lucru le va ajuta să rămână proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

Concluzie

Fragișoarele sunt un accesoriu minunat pentru orice grădină. Plantarea căpșunilor în primăvară este o modalitate excelentă de a asigura o recoltă abundentă la vară. Asigurați-vă că alegeți un loc cu mult soare și pregătiți solul înainte de plantare. Odată ce căpșunile sunt în pământ, este important să udați regulat și să fiți atenți la dăunători și boli. Când căpșunile sunt gata să fie recoltate, trageți-le ușor de pe plantă și depozitați-le în frigider. Urmând aceste sfaturi, vă puteți bucura de căpșuni dulci și suculente toată vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *