Casa si gradina

Cand se planteaza gladiolele

Vreți să adăugați o culoare vibrantă grădinii dumneavoastră? Bulbii de gladiole sunt o alegere excelentă. Cu flori frumoase și un proces de creștere ușor, acești bulbi pot înveseli orice zonă exterioară.

Despre bineînțeles, pentru a profita la maximum de florile de gladiole, este important să știți care este momentul potrivit pentru a le planta. Așadar, când este cel mai bun moment pentru a planta bulbi de Gladiolus? Citiți mai departe pentru a afla.

Cel mai bun moment pentru a planta bulbi de Gladiolus

Cel mai bun moment pentru a planta bulbi de Gladiolus este la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, de obicei în jurul lunii mai sau iunie. Acest lucru va asigura că bulbii au suficient timp pentru a-și stabili sistemul radicular înainte ca temperaturile să devină prea ridicate.

În climatele mai reci, puteți planta bulbi de Gladiolus și primăvara, atâta timp cât așteptați până după ultimul îngheț. Astfel, bulbii vor avea suficient timp pentru a-și stabili rădăcinile înainte ca temperaturile să scadă în toamnă.

Pregătirea grădinii

Înainte de a planta bulbii de gladiole, este important să pregătiți zona în care intenționați să le cultivați. În primul rând, alegeți un loc care să primească soare deplin în cea mai mare parte a zilei. Plantele de Gladiolus au nevoie de multă lumină solară pentru a produce cele mai bune flori.

În continuare, asigurați-vă că solul este bine drenat, deoarece bulbii de Gladiolus nu se simt bine în sol îmbibat. Dacă este necesar, adăugați puțină materie organică, cum ar fi compostul, pentru a îmbunătăți structura solului.

Cum se plantează bulbii de Gladiolus

După ce zona este pregătită, puteți începe să plantați bulbii de Gladiolus. Începeți prin a săpa o groapă de aproximativ 15 cm adâncime și câțiva cm lățime. Apoi, adăugați niște îngrășământ cu eliberare lentă pe fundul găurii.

În continuare, puneți bulbul în gaură, asigurându-vă că partea ascuțită este îndreptată în sus. Apoi, acoperiți bulbul cu pământ, asigurându-vă că acesta este bine strâns, dar nu prea strâns.

În cele din urmă, udați bine bulbii proaspăt plantați pentru a-i ajuta să-și stabilească rădăcinile. Păstrați solul umed, dar nu prea umed, până când plantele încep să încolțească.

Îngrijirea bulbilor de gladiole

După plantare, bulbii de gladiole au nevoie de foarte puțină îngrijire. Cu toate acestea, este o idee bună să adăugați un strat de mulci în jurul bazei plantei pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a proteja bulbii de frig.

În plus, este de asemenea o idee bună să vă hrăniți plantele de Gladiolus la fiecare două luni cu un îngrășământ echilibrat pentru a ajuta la încurajarea unei creșteri puternice și sănătoase.

Câteva sfaturi suplimentare

Pentru a profita la maximum de bulbii de Gladiolus, există câteva sfaturi suplimentare de care trebuie să țineți cont:

– Plantați mai mulți bulbi împreună, în grupuri de trei sau mai mulți, pentru a crea un afișaj spectaculos.
– Îndepărtați orice flori moarte sau muribunde imediat ce le vedeți pentru a ajuta la încurajarea unei noi creșteri.
– După ce plantele au terminat de înflorit toamna, tăiați tulpinile până la sol pentru a ajuta la încurajarea unei creșteri sănătoase în primăvară.

În concluzie

Bulbii de Gladiolus sunt un plus minunat pentru orice grădină. Plantându-i la sfârșitul primăverii sau la începutul verii și urmând câteva sfaturi simple de îngrijire, vă puteți bucura de florile lor frumoase pe tot parcursul sezonului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *