Casa si gradina

Cand se planteaza hortensiile in gradina

Grădinăritul este o îndeletnicire favorită pentru mulți oameni, iar o mare parte din grădinărit constă în alegerea plantelor potrivite pentru a fi cultivate. O floare care adaugă întotdeauna o notă specială unei grădini este hortensia. Hortensiile sunt renumite pentru culoarea lor arătoasă și pentru florile lor frumoase și mari. Plantarea lor în grădină poate adăuga mult farmec, dar este important să știi când să le plantezi pentru a obține cele mai bune rezultate. În acest articol, vom discuta despre cel mai bun moment pentru a planta hortensii și despre pașii pentru a le planta cu succes.

Ce sunt hortensiile?

Hydrangeas sunt plante mari, aspectuoase, care produc flori uimitoare de culoare roz, albă, albastră și mov. Aceste flori sunt extrem de populare și se găsesc adesea în grădinile de casă și în amenajările peisagistice. Există multe cultivare diferite de hortensii, iar acestea pot fi destul de rezistente și ușor de îngrijit. În general, preferă să fie plantate într-o locație parțial umbrită, deși unele cultivare pot tolera și soarele sau umbra deplină. Unele soiuri de hortensii au nevoie, de asemenea, de o atenție specială în ceea ce privește pH-ul solului și tehnicile de tăiere adecvate.

Când să plantați hortensii

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii este la începutul verii sau toamna. Acest lucru le oferă suficient timp pentru a-și stabili sistemul radicular înainte ca vremea să devină prea rece. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că temperatura solului este de peste 60 de grade Celsius, astfel încât plantele să aibă un start bun. Atunci când plantați la începutul verii, cel mai bine este să așteptați până când a trecut ultimul îngheț înainte de a planta, pentru a evita deteriorarea plantelor. Plantarea toamnei este, în general, cel mai bun moment pentru acest tip de înflorire, deoarece oferă plantelor șansa de a începe înrădăcinarea înainte de sosirea iernii.

Cum se plantează hortensiile

Înainte de a planta hortensiile, este important să vă asigurați că locația este potrivită. Hortensiilor le place să fie plantate într-un sol umed, dar bine drenat și ar trebui să fie plasate într-un loc care primește parțial soare. Dacă nu are suficientă umbră, frunzele vor începe să se ofilească. Gaura de plantare ar trebui să fie de aproximativ două ori mai mare decât rădăcina. Îngrășământul poate fi adăugat în groapă înainte de plantare. Trebuie avut grijă să nu se deranjeze prea mult rădăcina, deoarece aceasta se poate deteriora ușor. Planta trebuie udată imediat după plantare pentru a preveni uscarea rădăcinilor.

Îngrijirea hortensiilor

După ce hortensiile sunt plantate, este important să le menținem bine udate. Acestea trebuie udate cel puțin o dată pe săptămână, în funcție de climă. Hortensiile trebuie, de asemenea, să fie tăiate pentru a le menține în cea mai bună formă. După înflorire, tulpinile pot fi tăiate pentru a le controla dimensiunea. Orice tulpină moartă trebuie, de asemenea, îndepărtată.

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii în grădină este fie la începutul verii, fie toamna. Aceste flori sunt ușor de îngrijit și adaugă o notă frumoasă oricărei grădini. Cu o locație și o îngrijire corespunzătoare, hortensiile pot fi un plus grozav pentru orice grădină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *