Casa si gradina

Cand se planteaza rosiile in camp

Roșiile sunt una dintre cele mai populare culturi de grădină și sunt relativ ușor de cultivat. Pentru a vă asigura că plantele de roșii sunt cât mai sănătoase și mai productive, este important să urmați pașii corecți atunci când le plantați în câmp. În acest articol, vom discuta când să plantați roșiile în câmp pentru a vă asigura o recoltă generoasă.

Scoaterea momentului potrivit

Primul pas pentru a decide când să plantați roșiile în câmp este să alegeți momentul potrivit. Roșiile sunt sensibile la frig și nu vor crește bine dacă temperatura este prea scăzută. Momentul ideal pentru plantarea roșiilor în aer liber este atunci când temperaturile sunt constant peste 50°F în timpul zilei și peste 40°F noaptea. Locul în care vă aflați va influența foarte mult momentul cel mai bun pentru plantarea roșiilor.

Pregătirea grădinii

După ce ați ales momentul potrivit pentru plantarea roșiilor, următorul pas este să vă pregătiți grădina. Înainte de a începe să plantați plantele de roșii, trebuie să vă asigurați că solul este pregătit corespunzător. Plantele de tomate au nevoie de un sol bine drenat, cu un pH între 6,0 și 7,0. De asemenea, trebuie să vă asigurați că zona în care intenționați să plantați roșiile primește multă lumină solară – ideal ar fi cel puțin șase până la opt ore pe zi.

Plantarea plantelor de tomate

Când plantați plantele de roșii, este important să vă asigurați că faceți acest lucru în mod corespunzător. Plantele de tomate ar trebui să fie distanțate la aproximativ 36-48 de centimetri, cu rândurile la aproximativ 3-4 picioare distanță. Asigurați-vă că plantați tulpinile mai adânc decât ghemul de rădăcini pentru a încuraja creșterea rădăcinilor în profunzime. Presărați solul în jurul plantelor și udați bine după plantare.

Îngrijirea plantelor de tomate

După ce plantele de tomate au fost plantate, este important să vă asigurați că primesc îngrijirea adecvată pentru a se dezvolta. Roșiile se hrănesc puternic și vor beneficia de aplicații regulate de îngrășământ. Udați plantele de roșii o dată sau de două ori pe săptămână, asigurând aproximativ un centimetru de apă pe săptămână. Fiți atenți la orice dăunători sau boli care ar putea afecta plantele dvs. și luați măsurile adecvate pentru a le eradica.

Colectarea roșiilor

După ce ați plantat și îngrijit cu succes plantele de roșii, vă puteți aștepta la o recoltă generoasă. Majoritatea soiurilor de roșii au nevoie de 50-80 de zile pentru a ajunge la maturitate, așa că va trebui să aveți răbdare! De îndată ce roșiile sunt coapte, culegeți-le pentru a asigura o recoltă continuă.

Concluzie

Roșiile sunt o cultură populară și productivă, care poate fi o completare excelentă pentru orice câmp. Pentru a vă asigura că plantele de roșii sunt cât mai sănătoase și productive, este important să le plantați la momentul potrivit și să le oferiți îngrijirea adecvată. Urmând pașii descriși în acest articol, vă puteți aștepta la o recoltă generoasă de roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *