Casa si gradina

Recoltarea Usturoiului Toamna: Când și Cum

Toamna este momentul perfect pentru a recolta usturoiul. Usturoiul este o cultură care se cultivă în multe țări și este cultivat din cele mai vechi timpuri. Este un membru al familiei allium și este înrudit cu ceapa, șalota și prazul.

Aliciul vine în multe soiuri diferite și diferă în ceea ce privește aroma, culoarea și mărimea. Este folosit într-o gamă largă de utilizări culinare și a fost folosit în scopuri medicinale timp de secole. În plus față de utilizările sale culinare, usturoiul este, de asemenea, o cultură excelentă pentru cultură într-o grădină în aer liber sau într-o seră.

Când se recoltează usturoiul

Aulzul trebuie plantat toamna pentru o recoltă de primăvară. Dacă ați plantat deja usturoiul în toamnă, atunci este timpul să îl recoltați atunci când frunzele încep să se îngălbenească și încep să se ofilească. Acest lucru se întâmplă de obicei în jurul lunii august sau septembrie în majoritatea regiunilor.

Este important să vă monitorizați cu atenție usturoiul și să îl recoltați înainte de instalarea înghețului. Odată ce s-a instalat înghețul, frunzele usturoiului vor începe să moară și să se deterioreze. Acest lucru va afecta calitatea usturoiului atunci când este recoltat. Dacă se așteaptă îngheț, atunci cel mai bine este să recoltați usturoiul cu câteva săptămâni înainte de primul îngheț.

Cum să recoltați usturoiul

Există câțiva pași simpli de urmat atunci când recoltați usturoiul pentru a vă asigura că obțineți cele mai bune rezultate. Primul pas este să vă asigurați că solul este uscat și că nu a plouat recent. Prea multă umiditate în sol poate duce la putrezirea rădăcinilor, ceea ce poate duce la deteriorarea bulbilor.

Pentru a recolta usturoiul, folosiți pur și simplu o mică mistrie de grădină sau o furculiță de grădină pentru a ridica ușor pământul din jurul bazei fiecărei plante. Odată ce ați slăbit solul, puteți scoate cu grijă planta din pământ. Aveți grijă să scuturați orice exces de pământ de pe bulbi. Apoi, așezați plantele de usturoi într-un singur strat, într-un loc răcoros și uscat.

Cum se vindecă usturoiul

După ce usturoiul a fost recoltat, este important să “vindecați” usturoiul. Curățarea este procesul de uscare a usturoiului pentru a ajuta la conservarea acestuia pentru perioade lungi de timp. Procesul de maturare ajută, de asemenea, la îmbunătățirea aromei usturoiului. Pentru a vindeca usturoiul, pur și simplu lăsați plantele într-un loc bine ventilat și întunecat timp de două-trei săptămâni. Acest lucru va permite bulbilor să se întărească și aroma să se dezvolte.

După ce usturoiul s-a vindecat, poate fi folosit proaspăt sau depozitat. Dacă intenționați să depozitați usturoiul, atunci asigurați-vă că îndepărtați orice exces de murdărie și depozitați bulbii într-un loc răcoros și uscat. În mod tradițional, usturoiul a fost depozitat într-o pungă de plasă sau agățat de un trapător. Depozitarea usturoiului în acest mod îl va păstra proaspăt timp de până la șase luni.

Concluzie

Colectarea usturoiului toamna este o modalitate excelentă de a vă asigura că veți avea usturoi aromat și de înaltă calitate pentru lunile următoare. Pentru a vă asigura cele mai bune rezultate, asigurați-vă că recoltați usturoiul înainte de instalarea înghețului și urmați pașii pentru a vindeca și depozita usturoiul. Urmând acești pași simpli, vă puteți bucura de beneficiile de a avea usturoi proaspăt, cultivat în casă, toată iarna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *