Produs disponibil in stoc! Livrare in 2 zile lucratoare!
Glucometru (mustimetru) Guyot cu 3 scale Fabricat in Italia – este un densimetru cu destinatie speciala pentru testarea calitatii mustului la producatorii de vinuri. Principiul sau de folosire se bazeaza pe corelatia existenta intre densitatea mustului si unele proprietati ale acestuia cum ar fi continutul de zahar in litru de must si pontentialul alcoolic al vinului ce va fi obtinut din mustul respectiv.
Glucometrul se foloseste si pentru a determina cel mai bun moment pentru recoltarea strugurilor in baza creșterii gradelor pe masura maturării acestora.
De asemenea, permite urmărirea sfârșitului fermentației, când gradul se stabilizează la minim.
Mustimetrul este un dispozitiv destinat testarii calitatii mustului. Pentru verificarea concentratiei de zahar din must se utilizeaza un recipient (pahar tip sonda/cilindru) suficient de inalt, pentru ca mijlocul de masurare sa pluteasca liber fara a atinge peretii sau fundul vasului. Recipientul trebuie sa fie transparent. Se umple recipientul cu must (aprox. 80 %). Se introduce mustimetrul usor pana cand pluteste liber.
Se citeste pe scala mustimetrului indicatia in grade Guyot si se coreleaza cu scala (%)Vol. alcool Potential, deasupra meniscului format de lichid.
Eroarea tolerata a mustimetrului este egala cu valoarea unei diviziuni.
Pentru variatii mai mari de +/- 10 °C fata de temperatura de referinta de 15 °C se face corectie astfel:
- cand temperatura depaseste 25 °C se scade 0,5 la valoarea citita,
- cand temperatura este sub 5 °C se adauga 0,5 la valoarea citita.
- Contine scala cu interval densitate de 0-18°; scala Vol. Alcool Potential cu interval 0-20%; scala concentratiei de zahar cu interval 0-30 (kg/l).
- Nu contine Termometru.
- Lungime Glucometru: 29cm.
- Ambalat in toc din plastic glisant, rezistent.
- Temperatura de etalonare: 20°C
- Greutate : 0.1 kg
Recenzii
Nu există recenzii până acum.