Casa si gradina

Plantarea Usturoiului Toamna: Momentul și Metodele

Dacă doriți să cultivați usturoi, ar trebui să îl plantați toamna. Acest lucru se datorează vremii reci, deoarece trece printr-o perioadă de repaus vegetativ pe timpul iernii. Când vine sezonul de primăvară, usturoiul va începe să crească și va produce un bulb de dimensiuni normale în timpul verii. Plantarea toamnei vă va oferi cel mai mare și mai aromat usturoi.

Când este momentul potrivit pentru a planta usturoi?

Cel mai bun moment pentru a planta usturoi este în octombrie. Plantarea toamnei ajută planta să își stabilească rădăcinile înainte ca iarna să se instaleze cu adevărat. De asemenea, puteți planta usturoi în noiembrie și, într-o măsură mai mică, chiar și în decembrie. Cu toate acestea, plantarea usturoiului în decembrie poate duce la o producție mai mică.

Pregătirea pentru plantarea usturoiului:

Înainte de a planta usturoi, va trebui să vă pregătiți corespunzător patul de grădină. Usturoiul are nevoie de o mulțime de nutrienți pentru a produce recolte sănătoase și abundente. Pentru început, este indicat să adăugați compost în sol. Acest lucru va contribui la îmbogățirea solului cu nutrienți valoroși și, de asemenea, va ajuta solul să rețină umiditatea.

Tipuri de usturoi pe care le puteți planta

Există două tipuri principale de usturoi cultivate în mod obișnuit: hardneck și softneck. Fiecare tip are propriile caracteristici individuale. Usturoiul hardneck produce mai puțini căței, dar mai mari, cu o aromă unică și plină. Usturoiul softneck, pe de altă parte, produce mai mulți căței și mai mici, cu o aromă mai blândă. Atât usturoiul hardneck, cât și cel softneck pot fi cultivate toamna, dar majoritatea oamenilor preferă să cultive usturoiul hardneck în sud-est, deoarece este mult mai potrivit pentru această regiune.

Metode de plantare pentru usturoi

Contrazicând credința populară, nu trebuie să plantați de fapt bulbi individuali de usturoi. În schimb, puteți planta căței individuali. Pentru a face acest lucru mai ușor, puteți cumpăra usturoi de sămânță de la o pepinieră locală care a fost deja pregătit.
Înainte de plantare, separați cățeii de bulb și păstrați-le pielea intactă. Va trebui apoi să decideți dacă doriți să plantați usturoiul în rânduri sau în ciorchini.

  • Plantarea în rânduri: Pentru a planta în rânduri, săpați un șanț și spațiați cățeii de usturoi la o distanță de aproximativ 15 centimetri între ei. Rândurile ar trebui să fie la o distanță de aproximativ 15 centimetri între ele. După plantarea cățeilor, acoperiți cu pământ și udați generos.
  • Plantarea în ciorchini: Aceasta este o metodă și mai ușoară. Pur și simplu săpați o groapă și plantați mai mulți cuișoare împreună. Acest lucru funcționează bine pentru grădinile mai mici. Ca și în cazul plantării în rânduri, udați cu generozitate după ce ați plantat cățeii.

Îngrijirea plantelor de usturoi

Uleiul necesită foarte puțină întreținere. Primăvara, este important să vă asigurați că plantele primesc suficientă apă. De asemenea, veți dori să smulgeți orice buruieni din apropiere care ar putea crește printre usturoi.

Cum plantele încep să crească, poate fi necesar să le fertilizați de câteva ori. Folosiți un îngrășământ universal pentru a oferi plantelor nutrienții necesari pentru a le ajuta să crească mari și puternice.

Coltarea usturoiului

Aulzul este, în general, gata de recoltare în iunie sau iulie. Atunci când cele trei frunze inferioare ale plantei s-au uscat și au devenit maro, este timpul să se recolteze. Folosind o furculiță, slăbiți ușor solul și scoateți plantele de usturoi din pământ. Lăsați usturoiul să stea la soare timp de câteva ore pentru a se vindeca, iar rădăcinile să se usuce.

Concluzie

Plantarea usturoiului toamna poate fi un proiect distractiv și plin de satisfacții. Nu uitați, momentul potrivit pentru a planta usturoi este în octombrie și va trebui să vă pregătiți patul de grădină înainte de plantare. Alegeți tipul de usturoi care se potrivește cel mai bine regiunii și stilului dumneavoastră de viață. Când plantați, puteți alege să plantați în rânduri sau în ciorchini. Usturoiul necesită foarte puțină întreținere și vă puteți bucura de o recoltă generoasă atunci când este timpul să recoltați în iunie sau iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *