Casa si gradina

Legumele Toamna: Ce să Plantezi și Când

Toamna este o perioadă excelentă pentru plantarea unei mari varietăți de leguminoase care vor contribui la îmbunătățirea fertilității solului și vor oferi hrană și furaje pentru animalele de fermă. Leguminoasele de toamnă captează azotul atmosferic și îl stochează în nodozitățile de pe rădăcini, ceea ce le face benefice pentru sănătatea și fertilitatea solului și reprezintă un instrument incredibil de util pentru fermierii și grădinarii ecologici deopotrivă. Dacă vă întrebați ce leguminoase ar trebui să luați în considerare să plantați în această toamnă, mai jos sunt câteva opțiuni populare și când să le plantați.

Soia

Soia este o cultură excelentă pentru a vă extinde producția de furaje în toamnă. De asemenea, reprezintă o cultură de acoperire excelentă pentru îmbunătățirea solului, deoarece acumulează azot în timpul creșterii. Plantarea soiei la sfârșitul verii va oferi un mediu bun pentru vreme caldă, permițându-le să crească rapid și să se stabilească înainte ca vremea să se răcească.

Soiaua preferă un sol nisipos bine drenat, cu un pH de 6-7. Ar trebui să fie plantate în rânduri la adâncimea și spațierea recomandate pentru zona dumneavoastră de cultură. O leguminoasă tipică pentru vreme caldă, cum este soia, va germina în 4-7 zile dacă condițiile sunt potrivite.

Fabele de faianță

Fabelele de faianță sunt o opțiune excelentă pentru plantarea toamnei. Ele reprezintă o cultură de acoperire atractivă și oferă, de asemenea, o sursă excelentă de furaje verzi pentru animalele de pășunat. Fasolea faba poate fi plantată de la sfârșitul verii până la începutul toamnei, în funcție de zona dumneavoastră de cultură și de climă. Preferă solurile bine drenate, cu un pH de 6-7, iar adâncimea recomandată de plantare este de aproximativ 2,5 cm.

Fabelele Faba nu necesită atât de mult spațiu între rânduri ca alte leguminoase, cum ar fi soia, astfel încât puteți spația în siguranță rândurile la fiecare 24 până la 28 de centimetri. În general, acestea încep să germineze în termen de 4 până la 7 zile și pot fi recoltate atunci când păstăile s-au dezvoltat complet și încep să se înnegrească.

Mazăre de câmp

Mazărea de câmp este o cultură de iarnă populară care poate fi semănată toamna pentru o recoltă de sezon târziu. Sunt o sursă excelentă de furaje pentru animalele de pășunat și pot fi transformate într-o supă gustoasă și nutritivă. Mazărea de câmp trebuie să fie plantată într-un sol bine drenat, cu un pH de 6 până la 7. Ar trebui să fie plantate la adâncimea și spațierea recomandată și în rânduri care sunt distanțate la fiecare 20 până la 24 de centimetri.

Mazărea de câmp va germina în 7 până la 14 zile și ar trebui să fie gata de recoltare în 90 până la 120 de zile. Acestea pot fi recoltate atunci când păstăile s-au dezvoltat complet și încep să se îngălbenească.

Trifoiul

Trifoiul este o alegere populară pentru o cultură de acoperire care fixează azotul și reprezintă o completare excelentă pentru pășuni și zone de pășunat. Acesta poate fi semănat la sfârșitul verii sau la începutul toamnei, iar unele soiuri sunt chiar tolerante la înghețuri moderate. Trifoiul preferă un sol bine drenat, cu un pH de 5,8 până la 7. Trifoiul trebuie semănat la adâncimea și spațierea recomandată și în rânduri la fiecare 15 până la 18 inci.

Trifoiul germinează în general în 5-7 zile și poate fi recoltat sau cosit pentru a încuraja o nouă creștere. Este un furaj excelent pentru animalele de pășunat și o cultură de îngrășământ verde excelentă pentru a fi semănată în toamnă.

Lăcuiul

Lăcuiul este o leguminoasă perenă care poate fi cultivată până toamna. Rădăcinile sale adânci o fac o cultură de acoperire excelentă pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății și fertilității solului. Lucerna preferă un sol bine drenat, cu un pH de 6,5 până la 7,5 și trebuie semănată la adâncimea și spațierea recomandate pentru zona dumneavoastră. În general, începe să germineze în 10 până la 14 zile și va fi gata de recoltare în primăvară.

Lupta poate fi cultivată alături de alte leguminoase într-o policultură pentru un loc de soi dorit. Este o cultură de acoperire atractivă și poate contribui la menținerea la minimum a eroziunii solului.

Fabagoanele mung

Fabagoanele mung sunt excelente pentru semănat toamna și constituie un excelent îngrășământ verde. Ele sunt o sursă excelentă de azot pentru sol și oferă o sursă de hrană gustoasă. Fasolea mung preferă solul nisipos bine drenat, cu un pH de 6-7. Acestea trebuie plantate la adâncimea și spațierea recomandate pentru zona dumneavoastră și, în general, vor începe să germineze în 4-7 zile.

Fabricatele de fasole mung pot fi recoltate pentru hrană atunci când păstăile sunt dezvoltate complet, dar sunt încă verzi. Ele constituie un ingredient excelent pentru salate și pot fi germinate pentru un adaos sănătos și crocant la mese.

Leguminoasele sunt o completare excelentă a oricărui plan de rotație a culturilor sau de culturi de îngrășământ verde. Ele constituie o sursă excelentă de azot și pot contribui la îmbunătățirea sănătății și fertilității solului. Există multe leguminoase pe care puteți alege să le plantați toamna, așa că asigurați-vă că cercetați cea mai bună opțiune pentru zona și clima dumneavoastră. O plantare fericită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *