Casa si gradina

Laur englezesc: Cum să cultivi laurul englezesc în grădina ta

Bay este o plantă populară și versatilă, iar soiul English Bay este printre cele mai căutate. Este cunoscut pentru frunzele sale parfumate și ciorchinii de flori galbene, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru orice grădină. În această prezentare generală, vă vom oferi informațiile pe care trebuie să le știți despre cultivarea și îngrijirea English Bay în grădina dumneavoastră.

Ce este English Bay?

English Bay, cunoscut și ca Sweet Bay sau Bay Laurel, este membru al familiei Lauraceae, care include specii precum Camphor Laurel și Cinnamon. Este un arbust sau copac veșnic verde originar din Marea Mediterană și folosit în preparate culinare, amenajări peisagistice și multe altele. English Bay produce frunze verzi, lucioase, care sunt aromate și folosite ca plantă culinară. Când planta înflorește la începutul primăverii, produce buchete de flori mici, galbene.

Unde să plantezi English Bay

English Bay poate fi cultivat direct în solul grădinii sau în containere, în funcție de preferințele dvs. de grădinărit. Planta se va dezvolta într-un loc care primește soare din plin sau umbră parțială. Este important ca solul să fie bine drenat, argilos și ușor acid spre neutru. În plus, este o idee bună să protejați planta de vânturile de iarnă, deoarece nu se dezvoltă bine în zonele afectate de vânt.

Cum se plantează English Bay

Pentru a planta English Bay, începeți cu un recipient care este umplut cu un amestec de ghivece bine drenant. Dacă plantați arbustul de dafin direct în grădină, pregătiți solul prin afânare și adăugarea de compost pentru nutrienți și drenaj îmbunătățit. La plantare, săpați o groapă de două ori mai lată și mai adâncă decât recipientul English Bay. Așezați planta în groapă și umpleți-o cu pământ, apoi compactați bine pământul în jurul bazei plantei pentru a vă asigura că este bine fixată. Udați bine planta după plantare pentru a o ajuta să se așeze.

Cum să îngrijiți English Bay

English Bay necesită puțină întreținere odată stabilit. Cel mai bun mod de a îngriji planta este oferindu-i o udare săptămânală, atât timp cât solul nu rămâne îmbibat. Planta poate beneficia, de asemenea, de fertilizarea de rutină cu un îngrășământ granular de uz general. Aplicați îngrășământul la începutul sezonului de creștere și din nou la mijlocul sezonului. Este important să mențineți planta bine mulsă pentru a ajuta la reținerea umidității și la reglarea temperaturii solului.

În plus față de udarea și fertilizarea corespunzătoare, English Bay poate necesita tăiere pentru a-și menține forma și dimensiunea dorite. Cel mai bun moment pentru a tăia English Bay este primăvara, după ce planta a terminat înflorirea. Folosiți foarfece de tăiere ascuțite pentru a îndepărta ramurile moarte sau bolnave, precum și orice creștere care încalcă alte plante.

Recoltarea English Bay

English Bay este cel mai frecvent folosit ca plantă, deci este important să recoltați frunzele atunci când este necesar. Frunzele pot fi culese individual de-a lungul sezonului de creștere și pot fi folosite proaspete. Dacă doriți să păstrați English Bay pentru utilizare ulterioară, culegeți frunzele atunci când planta este în plină înflorire și uscați-le într-un loc cald și aerisit timp de câteva săptămâni. După ce frunzele sunt complet uscate, depozitați-le într-un recipient etanș pentru o perioadă de până la 6 luni.

Probleme comune la cultivarea boiarei

Ca multe alte plante, boiaua engleză este predispusă la anumiți dăunători și boli. Cele mai frecvente probleme la cultivarea English Bay includ gândacii, acarienii, musculița albă și mucegaiul de funingine. Din fericire, aceste probleme pot fi ușor controlate prin monitorizare regulată și aplicarea unui săpun insecticid sau a unui ulei horticol. Dacă observați probleme grave la English Bay, consultați un profesionist pentru a diagnostica și trata corect problema.

În concluzie

Baia engleză este o plantă excelentă atât pentru grădinar, cât și pentru bucătar. Frunzele sale aromate, lucioase și florile galbene delicate sunt un plus atractiv pentru orice grădină. Cu puțină îngrijire și întreținere, English Bay poate fi un plus binevenit pentru grădina dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *