Casa si gradina

Iarba de pampas: Ghid complet pentru creșterea ierbii de pampas

Nimic nu se compară cu legănarea blândă a ierbii de pampas, cunoscută și sub numele de iarbă de pene sau cortaderia selloana, pentru a adăuga o notă de eleganță și mișcare grădinii dumneavoastră. Fie că este vorba de penajele mari de flori pufoase albe până la roz-violet sau de frunzele arcuite grațioase, iarba de pampas este un plus izbitor pentru orice peisaj.

Dacă sunteți interesat de cultivarea ierbii de pampas, vestea bună este că este relativ ușoară și necesită puțină întreținere. Cu puțină îngrijire și mediul potrivit, vă puteți bucura cu ușurință de frumusețea ierbii de pampas în propria curte. În acest articol, vom acoperi toate informațiile pe care trebuie să le știți pentru a cultiva cu succes iarba pampas.

Ce este iarba pampas?

Erba de pampas provine din câmpiile Pampas din America de Sud și este o iarbă ornamentală perenă care poate crește până la 1,8-2,4 metri înălțime și 1,8-2,4 metri lățime. Este una dintre cele mai populare ierburi ornamentale datorită penelor sale și înălțimii izbitoare. În plus, iarba de pampas este, de asemenea, o iarbă de sezon cald, ceea ce înseamnă că crește numai atunci când temperaturile sunt calde.

Condiții de creștere și sol

Erba de pampas preferă soarele deplin și solul bine drenat. Deși poate tolera o cantitate modestă de umbră, nu va crește la fel de înalt sau nu va produce la fel de multe penaje dacă nu primește suficient soare. Iarba este, de asemenea, tolerantă la secetă și este perfectă pentru proiectele de xeriscaping. Dacă locuiți într-o zonă cu umiditate și umiditate ridicată, asigurați-vă că plantați iarba de pampas într-o zonă bine drenată, deoarece drenajul slab poate duce la putrezirea rădăcinilor și la alte probleme.

În ceea ce privește solul, iarba de pampas va crește cel mai bine într-un sol nisipos cu un nivel de pH de 6,0-7,5. De asemenea, este important să rețineți că iarba de pampas este adaptabilă la o gamă largă de climate și poate crește în zonele de fertilitate USDA 7-11.

Plantarea ierbii de pampas

După ce ați ales locul potrivit din grădină pentru a planta iarba de pampas, este timpul să pregătiți solul și să plantați iarba. Începeți prin amendarea solului cu materie organică și asigurați-vă că solul este bine drenat înainte de plantare. Iarba de pampas este relativ ușor de plantat și se plantează cel mai bine primăvara. Săpați o groapă de două ori mai lată și de două ori mai adâncă decât rădăcina și așezați planta în groapa disponibilă. Acoperiți cu pământ și udați bine.

Îngrijirea ierbii de pampas

Iarba de pampas este o plantă cu întreținere relativ redusă, dar necesită o anumită îngrijire pentru a asigura o creștere sănătoasă. Iarba de pampas va avea nevoie de o aplicare ocazională de îngrășământ echilibrat pentru o creștere optimă și producția de penaj. În plus, va trebui să udați iarba de pampas în mod regulat pentru a menține solul constant umed, dar nu îmbibat cu apă.

În ceea ce privește tăierea, puteți tăia iarba de pampas pe parcursul anului pentru a ajuta la modelarea și controlul creșterii sale. Tăiați frunzele și penajele la începutul primăverii, înainte de începerea sezonului de creștere. De asemenea, este important să rețineți că frunzele și penajele de iarbă de pampas sunt ascuțite, așa că asigurați-vă că purtați mănuși rezistente și mâneci lungi atunci când tăiați.

În cele din urmă, este important să fiți atenți la dăunătorii și bolile care pot afecta iarba de pampas. Paraziții precum solzii, afidele și făinarea sunt dăunători comuni care pot afecta iarba de pampas. Pentru a trata infestațiile, aplicați un spray pesticide cu un săpun insecticid. În plus, iarba de pampas poate fi sensibilă la o serie de boli ale frunzelor, la rugina tulpinii și la mucegai. Dacă observați oricare dintre aceste boli, îndepărtați frunzele afectate și aplicați un fungicid adecvat.

În concluzie

Cu îngrijirea și condițiile de creștere potrivite, iarba de pampas este o adăugare ușoară și frumoasă la grădina dumneavoastră. Luați-vă timp să alegeți locația potrivită și să pregătiți solul înainte de plantare. În plus, asigurați-vă că asigurați iarba cu apă în mod regulat și fertilizați-o ocazional. În cele din urmă, nu uitați să tăiați și să fiți atenți la dăunători și boli. Cu puțină grijă, vă veți bucura în curând de penajele uimitoare de iarbă de pampas din grădina dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *