Casa si gradina

Ghid de Plantare a Bulbilor Toamna

Plantarea bulbilor de toamnă este un pas important în crearea unei grădini frumoase. Toamna este momentul perfect pentru a introduce o varietate de flori sub plantele dvs. și în straturile de flori. Dintre bulbi, am grupat bulbii de primăvară și bulbii de vară, fiecare cu propriile culori și caracteristici unice.

Ce sunt bulbii de toamnă?

Bulbii de toamnă sunt plante cu flori care cresc din depozitul subteran în timpul lunilor de toamnă. Ele diferă de alte tipuri de bulbi prin faptul că înfloresc de la începutul primăverii până la sfârșitul verii și sunt plantate toamna. Printre cei mai populari bulbi de toamnă se numără lalelele, narcisele, joncanele, crinii și bulbii de zăpadă. Aceste flori sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare și veselie grădinii dvs. în timpul lunilor mai reci ale anului.

De ce să plantați bulbi de toamnă?

Bulbii de toamnă sunt populari în rândul grădinarilor pentru aspectul lor izbitor, culorile vibrante și îngrijirea ușoară. Mulți oameni aleg să planteze bulbi de toamnă pur și simplu pentru plăcerea de a crea o grădină frumoasă atunci când grădinile tuturor celorlalți au un aspect sumbru. Atunci când sunt îngrijiți corespunzător, bulbii de toamnă pot aduce un spectacol fantastic de flori frumoase în primăvară și vară.

Când se plantează bulbii de toamnă?

Cel mai bun moment pentru a planta bulbi de toamnă este atunci când temperaturile solului s-au răcit la aproximativ 40 de grade Fahrenheit. În general, cel mai bun moment pentru a planta bulbi de toamnă este la mijlocul lunii septembrie sau când se așteaptă primul îngheț. Acesta este momentul în care vă puteți aștepta ca bulbii să înflorească în primăvară.

Unde să plantați bulbi de toamnă?

Bulbii de toamnă pot fi un plus pentru orice grădină. Ei pot fi plantați în straturi de flori, în containere sau chiar sub copaci și arbuști. Asigurați-vă că alegeți o locație cu un sol bine drenat și care este însorită. Dacă vă îngrijorează faptul că solul este slab drenat, luați în considerare plantarea bulbilor pe o pantă ușoară sau adăugarea unor materiale de drenaj, cum ar fi pietriș sau nisip în pat.

Cum se plantează bulbii de toamnă?

Primul pas în plantarea bulbilor de toamnă este pregătirea solului. Dacă solul nu a fost fertilizat recent, adăugați în groapă niște îngrășământ cu eliberare lentă. Următorul pas este să săpați găuri în solul bine compactat. Gaura trebuie să fie de o dată și jumătate cât adâncimea bulbului, apoi adăugați bulbul. Atunci când plantați bulbi în grupuri, spațiați-i la o distanță de aproximativ două ori mai mare decât lățimea bulbilor. Ca regulă generală, bulbii cu înflorire târzie trebuie plantați la o adâncime de aproximativ 15 cm, în timp ce bulbii cu înflorire timpurie trebuie plantați la o adâncime de 15 – 15 cm.

Când plasați bulbii, asigurați-vă că vârful ascuțit este orientat în sus, iar rădăcinile sunt orientate în jos. Acest lucru va asigura că rădăcinile vor crește în jos, iar lăstarii vor crește în sus. Odată ce bulbii sunt la locul lor, acoperiți-i cu pământ afânat și udați-i bine. Aveți grijă să eliminați orice bule de aer din sol și adăugați orice sol care s-a depus prea mult.

Cum să îngrijiți bulbii de toamnă?

Când bulbii sunt în pământ, este important să le acordați îngrijirea corespunzătoare pentru a-i ajuta să crească și să înflorească. Păstrați solul în mod constant umed, dar nu ud, pentru a promova creșterea rădăcinilor și pentru a împiedica dăunătorii să atace bulbii. Erbicidarea straturilor de flori în timpul lunilor de toamnă și de iarnă, pentru a ajuta bulbii să nu fie sufocați de alte plante.

Bulbii de toamnă nu au nevoie de mult îngrășământ. Primăvara, când bulbii încep să răsară, aplicați un îngrășământ cu conținut scăzut de azot și cu eliberare lentă pentru a promova o creștere sănătoasă. De asemenea, în timpul primăverii, aplicați un strat de mulci pentru a ajuta la menținerea solului în mod constant umed și lipsit de buruieni.

Concluzie

Bulbii de toamnă sunt o modalitate excelentă de a adăuga culoare grădinii dvs. în timpul lunilor mai reci ale anului. Cu tehnicile de plantare și îngrijirea potrivite, puteți avea o grădină frumos înflorită, începând din primăvară. Așadar, în această toamnă, profitați de vremea mai rece și sporiți frumusețea în grădina dvs. adăugând o varietate de bulbi de toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *