Casa si gradina

Cand se planteaza trandafiri cataratori

Trandafiri cataratori, cunoscuți și sub numele de trandafiri cățărători, sunt o modalitate excelentă de a vă înveseli grădina. Acești trandafiri cățărători sunt o alegere consistentă pentru cei care caută un aspect vibrant și îndrăzneț. Sunt perfecți atât pentru zonele însorite, cât și pentru cele parțial umbrite. Ca în cazul tuturor plantelor, cheia succesului cu trandafirii cățărători este alegerea momentului potrivit. Iată câteva sfaturi despre când și cum să plantați trandafiri cataratori pentru a vă asigura că aceștia prosperă în grădina dumneavoastră.

Când să plantați trandafiri cataratori

Trandafiri cataratori pot fi plantați în general primăvara sau toamna. Plantarea toamnei le poate oferi un avans, în timp ce plantarea primăvara le permite să se stabilească bine înainte de instalarea căldurii verii. Nu este întotdeauna cazul, dar pentru cele mai bune rezultate urmăriți să plantați trandafirii cățărători atunci când solul nu este prea umed sau prea uscat.

Cum se plantează Trandafiri cataratori

Înainte de a planta trandafirii cățărători, este important să decideți unde doriți să-i puneți. Alegeți un loc care primește mult soare timp de cel puțin 6 ore pe zi și asigurați-vă că zona este bine drenată. Săpați o groapă de aproximativ 1,5 metri adâncime și 1,5 metri lățime. Îndepărtați orice buruieni sau iarbă din groapă și adăugați un strat de compost bogat sau de gunoi de grajd de până la 5 cm grosime. Dacă solul dvs. este prea acid, adăugați puțină var sau sulf pentru a ajunge la echilibrul pH-ului neutru preferat de 6,0-6,5.

În continuare, scoateți planta de trandafir din ghiveci și slăbiți ușor rădăcinile. Așezați trandafirul în groapă la același nivel la care era în ghiveci și umpleți din nou groapa cu pământ. Tăvăliți-o pentru a elimina orice pungă de aer și udați-o bine. Terminați prin acoperirea cu mulci în jurul plantei pentru a ajuta la conservarea umidității și pentru a menține solul rece.

Sfaturi pentru îngrijirea trandafirilor cataratori

Acum că trandafirii cățărători sunt plantați, este timpul să îi îngrijiți. Este important să îi udați în mod regulat, mai ales în timp ce se stabilesc. Când udați, udați bine tulpinile și rădăcinile, dar evitați să udați frunzele, deoarece acest lucru poate favoriza apariția bolilor. Când planta începe să înflorească, asigurați-vă că tăiați florile ofilite pentru a încuraja înflorirea continuă. Tăiați trandafiri cataratori anual pentru a le păstra aspectul optim și hrăniți-le cu îngrășământ pentru trandafiri în fiecare primăvară și toamnă.

Concluzie

Trandafiri cataratori sunt o opțiune excelentă pentru orice grădină, oferind o explozie de culoare vie și o aromă dulce. Plantarea acestor trandafiri cățărători este relativ simplă, iar cu câteva sfaturi pentru îngrijire și întreținere, aceștia pot prospera și pot deveni un adevărat punct de atracție în peisajul dumneavoastră. Cu o pregătire adecvată și cu puțină grijă și atenție, trandafiri cataratori vor deveni cu siguranță invidia cartierului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *