Casa si gradina

Cand se planteaza semintele de rosii pentru rasaduri

Semințele de tomate sunt semănate pentru a crește răsaduri de roșii care sunt plantate de obicei pentru a produce o recoltă la sfârșitul primăverii sau la începutul verii. Determinarea celui mai bun moment pentru a planta semințe de roșii pentru răsaduri este importantă pentru a produce plante puternice și viguroase. În acest articol, vă vom oferi o prezentare amănunțită a celor mai bune metode de plantare a semințelor de roșii pentru răsaduri.

Însămânțarea plantelor de tomate

Plantele de tomate ar trebui să fie semănate în interior cu câteva săptămâni înainte de data plantării în aer liber. Însămânțarea plantelor de roșii trebuie făcută în ghivece mici sau tăvițe de semințe cu sol bogat în nutrienți și plasate într-o zonă caldă, între 75 și 85 de grade F. Este important să mențineți solul constant umed, dar nu îmbibat cu apă. Semințele de tomate ar trebui să germineze în termen de 5 până la 10 zile, atunci când sunt îndeplinite condițiile adecvate.

Cel mai bun moment pentru plantarea tomatelor

Când este cel mai bun moment pentru a semăna plantele de tomate depinde foarte mult de climatul în care trăiți. Pentru grădinile situate în zonele nordice, cu un sezon de creștere scurt, răsadurile de roșii ar trebui să fie plantate în interior cu 6-8 săptămâni înainte de data prevăzută pentru plantarea în aer liber. În zonele cu climă mai temperată, răsadurile de roșii pot fi plantate la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, odată ce temperaturile exterioare rămân peste 55 grade F.

Factori care influențează datele de plantare

O mulțime de factori pot afecta momentul cel mai potrivit pentru plantarea semințelor de roșii pentru răsaduri. Grădinarii din sezonul târziu ar putea fi nevoiți să se confrunte cu temperaturi ale solului care sunt prea scăzute pentru o bună germinare. Temperatura solului trebuie să fie între 70 și 80 de grade F. pentru a asigura o germinare adecvată. În plus, temperaturile nocturne ar trebui să rămână peste 55 grade F. pentru o bună creștere a plantelor.

Un alt factor de luat în considerare este modelul de creștere și caracteristicile diferitelor soiuri de roșii. Unele soiuri de roșii au o rată de creștere mai rapidă decât altele și pot necesita timp suplimentar pentru creștere. De asemenea, poate fi nevoie de timp suplimentar pentru plantele de tomate cultivate în sere din cauza creșterii mai lente.

Data anticipată de plantare în aer liber

Plantele de tomate care sunt semănate în interior trebuie să fie aclimatizate la temperaturile exterioare înainte de a fi plantate în grădină. Acest lucru durează, de obicei, între 5 și 10 zile în plus, așa că data anticipată de plantare în aer liber trebuie luată în considerare atunci când se încep plantele din semințe. Grădinarii trebuie să ia în considerare data medie a ultimului îngheț și să ia în considerare câte săptămâni trebuie să se maturizeze roșiile pentru a determina data anticipată de plantare în aer liber.

Îngrijirea plantelor de tomate

Îngrijirea corespunzătoare a plantelor de tomate din răsaduri este importantă pentru a asigura o creștere bună și pentru a produce o recoltă excelentă. Asigurați-vă că asigurați o bună circulație a aerului și controlați nivelul de umiditate pentru a preveni apariția mucegaiului. Pentru prevenirea bolilor fungicide, cum ar fi otrăvirea, se pot folosi spray-uri fungicide. În plus, plantele de roșii trebuie să fie menținute bine hrănite cu îngrășământ lichid la fiecare 2 săptămâni.

Concluzie

Cu o planificare și o îngrijire corespunzătoare, grădinarii casnici sunt siguri că vor produce răsaduri de roșii sănătoase și viguroase. Țineți cont de locația grădinii dumneavoastră, precum și de data anticipată de plantare în aer liber, împreună cu cele mai bune temperaturi de creștere, iar răsadurile de roșii vor prospera cu siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *