Casa si gradina

Cand se planteaza rosiile in solar

Roșiile, sau solanum lycopersicum, sunt legume ușor de cultivat și sunt cunoscute pentru producțiile mari. Pentru a cultiva cele mai bune roșii, este important să știm când să le plantăm într-o seră. Serele oferă mediul perfect pentru ca roșiile să se dezvolte și, din acest motiv, timpii și tehnicile de plantare pot fi foarte diferite față de cultivarea roșiilor în mod convențional.

Selectarea soiurilor de roșii potrivite

Pentru început, ar trebui mai întâi să vă acordați puțin timp pentru a selecta soiurile de roșii potrivite pentru sera dumneavoastră. Roșiile vin în trei tipuri diferite: determinate, nedeterminate și hibride. Roșiile determinate au o dimensiune fixă și dau toate fructele deodată, ceea ce le face o alegere bună pentru spațiile mai mici. Roșiile nedeterminate și hibride sunt mai mari, mai productive și vor produce roșii pe tot parcursul sezonului.

În plus față de selectarea tipului potrivit de roșii, este important să luați în considerare și climatul din zona dvs. atunci când alegeți ce soi să plantați. De exemplu, soiurile de roșii rezistente la temperaturi scăzute sunt mai potrivite pentru regiunile mai reci, în timp ce soiurile care tolerează căldura sunt o alegere mai bună pentru zonele mai calde.

Pregătirea serei

Înainte de a începe să plantați roșiile, este important să vă pregătiți corect sera. Selectarea locației potrivite pentru sera dumneavoastră este primul pas, deoarece trebuie să fie într-un loc în care roșiile vor primi o cantitate adecvată de lumină solară pe tot parcursul zilei. În plus, trebuie să vă asigurați că sera are un drenaj și o ventilație adecvate pentru a preveni supraîncălzirea și stresul hidric.

Pregătirea solului și a instalațiilor de instalații

După ce sera a fost pregătită, trebuie să vă acordați ceva timp pentru a pregăti în mod corespunzător solul. Roșiile se dezvoltă bine în soluri bine drenate, ușor acide, cu un nivel al pH-ului între 6 și 7. Pentru a îmbunătăți sănătatea solului, puteți adăuga materie organică, cum ar fi compost sau mulci. În plus, ar trebui să luați în considerare și adăugarea unui îngrășământ echilibrat în sol pentru a vă asigura că există cantități adecvate de nutrienți esențiali disponibili pentru plantele de roșii.

Când să plantați roșiile într-o seră

După ce sera a fost pregătită corespunzător, este timpul să plantați roșiile. Selectarea momentului potrivit pentru plantare este crucială pentru succesul plantelor de roșii. Momentul ideal pentru a planta roșiile va depinde de regiunea în care vă aflați. În general, roșiile ar trebui plantate într-o seră cu aproximativ 2-3 săptămâni înainte de ultima dată preconizată pentru îngheț. Astfel, plantele de roșii vor avea suficient timp să se stabilească înainte de sosirea temperaturilor mai ridicate din sezonul de creștere.

De asemenea, este important să monitorizați vremea din zona dumneavoastră înainte de plantare, deoarece înghețurile neașteptate pot deteriora plantele tinere de roșii. În cazul în care se așteaptă îngheț, este mai bine să așteptați până când pericolul a trecut înainte de a planta.

Îngrijire și întreținere

După ce roșiile au fost plantate, ar trebui să vă acordați ceva timp pentru a monitoriza și îngriji periodic plantele. Udați în mod regulat plantele, precum și adăugați un îngrășământ echilibrat în sol pentru a promova o creștere sănătoasă și dezvoltarea fructelor. În plus, ar trebui, de asemenea, să păstrați sera curată și fără resturi pentru a preveni dezvoltarea dăunătorilor și a bolilor.

Concluzie

În concluzie, plantarea roșiilor într-o seră poate fi o experiență plină de satisfacții. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este important să selectați soiurile de roșii potrivite și să pregătiți corect sera și solul. În plus, este important să monitorizați vremea și să vă asigurați că plantele sunt udate și îngrijite în mod regulat. Cu tehnicile și îngrijirea potrivite, roșiile cultivate în seră pot produce producții mari de fructe delicioase și coapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *