Casa si gradina

Cand se planteaza pomii fructiferi

Plantarea pomilor fructiferi este o modalitate excelentă de a adăuga frumusețe și viață grădinii dumneavoastră, precum și de a produce propriile fructe proaspete. Dacă vă gândiți să plantați pomi fructiferi, va trebui să știți când este cel mai bun moment pentru a-i planta.

Cel mai bun moment pentru a planta pomi fructiferi

Cel mai bun moment pentru a planta pomi fructiferi este primăvara sau toamna. Plantarea de primăvară este în general recomandată pentru locurile mai calde, în timp ce plantarea de toamnă este recomandată în climatele reci sau reci. Plantarea în aceste perioade asigură că vremea nu va stresa prea mult pomii nou plantați.

Temperatura solului

Cel mai bun moment pentru a planta pomi fructiferi depinde și de temperatura solului din zona dumneavoastră. O bună regulă de bază este să plantați atunci când temperatura solului la o adâncime de 6-8 centimetri rămâne peste 50 de grade Fahrenheit în cea mai mare parte a zilei.

Tipul de arbore

În plus, momentul plantării pomilor fructiferi depinde și de tipul de arbore pe care intenționați să îl plantați. Pentru unii pomi, cel mai bun moment pentru plantare este primăvara devreme; pentru alții, cel mai bun moment este primăvara târziu sau la începutul verii. Unele tipuri de pomi sunt de fapt cel mai bine plantate toamna.

Cum să pregătiți solul

Înainte de plantare, este o idee bună să pregătiți solul. Acest lucru implică testarea solului pentru a vă asigura că are toți nutrienții necesari, adăugarea de amendamente, dacă este necesar, precum și afânarea și afânarea solului la o adâncime de aproximativ 12 centimetri. O bună pregătire a solului poate contribui la asigurarea unui start excelent pentru noii dvs. arbori.

Udătura

Când vine vorba de plantarea arborilor, asigurarea unei cantități mari de apă este esențială. Copacii trebuie udați bine după ce sunt plantați pentru a-i ajuta să se stabilească. În plus, trebuie udați cu regularitate în primele câteva luni, pe măsură ce se obișnuiesc cu noua lor casă. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu udați prea mult, deoarece acest lucru poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Protejarea pomilor

În cele din urmă, asigurați-vă că luați măsuri pentru a vă proteja pomii fructiferi nou plantați. Acest lucru poate implica utilizarea de mulci în jurul bazei pomilor pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a preveni creșterea buruienilor, precum și utilizarea de apărători de pomi pentru a proteja pomul de animale și insecte. Luarea acestor măsuri poate contribui la asigurarea faptului că noii dvs. pomi prosperă.

În concluzie, cunoașterea celui mai bun moment pentru plantarea pomilor fructiferi este importantă pentru creșterea cu succes a acestora și producția de fructe. Cel mai bun moment pentru plantare este, de obicei, primăvara sau toamna, în funcție de temperatura solului din zonă, de tipul de copac, iar o bună pregătire a solului și udarea sunt esențiale pentru stabilirea cu succes a pomilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *