Casa si gradina

Cand se planteaza hortensia in gradina

Hidrangeele sunt flori frumoase și delicate, adesea cultivate în grădini, iar o întrebare pe care o au mulți grădinari este “Când să plantezi hortensii în grădină?”. Ei bine, răspunsul la această întrebare depinde de câțiva factori. În acest articol, vom trece în revistă cel mai bun moment pentru a planta hortensii în grădină, cum să pregătim solul și câteva sfaturi care să vă ajute să le dați un start bun.

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii în grădină depinde de locul în care locuiți și de soiul de hortensie. În general, cel mai bun moment pentru a planta hortensii este primăvara sau toamna. Primăvara, cel mai bine este să plantați plante mature, deoarece vremea începe să se încălzească și șansele de îngheț ar trebui să fie minime. În toamnă, solul este încă cald și umed, oferind un mediu bun pentru ca rădăcinile să se instaleze. Pentru grădinarii care locuiesc în climate mai calde, cel mai bun moment pentru a planta hortensii este toamna. Ca regulă generală, cel mai bine este să evitați plantarea hortensiilor în timpul verii, deoarece temperaturile ridicate pot fi puțin prea mult pentru florile proaspăt plantate.

Pregătirea solului pentru plantare

Cheia pentru a planta cu succes hortensii în grădina dumneavoastră este pregătirea corespunzătoare a solului. În primul rând, este important să alegeți un loc de plantare care să fie bine drenat și să aibă multă lumină solară. Hortensiile preferă un sol bogat, așa că este o idee bună să adăugați în sol puțină materie organică, cum ar fi compost sau humus. Acest lucru va ajuta la furnizarea nutrienților de care plantele au nevoie pentru a crește și a se dezvolta. În plus, este important să vă asigurați că nivelul de pH al solului este adecvat pentru soiul de hortensie pe care îl plantați. Pentru cele mai multe soiuri de hortensii, un nivel al pH-ului de 6 până la 7 este ideal.

Plantarea hortensiilor

Când plantați hortensii, este important să vă asigurați că rădăcinile nu sunt deranjate. Faceți o gaură în sol care să aibă aceeași înălțime ca și ghemul de rădăcini și aproximativ de două ori lățimea. Scoateți cu grijă planta din ghiveciul său și slăbiți ușor rădăcinile. Așezați planta în gaură și umpleți-o cu pământ, asigurându-vă că acoperiți complet rădăcinile. Odată ce planta este în pământ, udați-o bine pentru a o ajuta să se stabilească.

Consiliere pentru cultivarea hortensiilor

Pe lângă plantarea corectă, există câteva sfaturi pe care le puteți urma pentru a vă ajuta hortensiile să crească și să prospere. În primul rând, asigurați-vă că vă udați hortensiile în mod regulat, astfel încât solul să rămână umed, dar nu îmbibat cu apă. În lunile de vară, poate fi necesar să udați plantele mai des. În plus, este o idee bună să adăugați ocazional un îngrășământ cu eliberare lentă pentru a ajuta la furnizarea nutrienților de care plantele au nevoie pentru a rămâne sănătoase. În cele din urmă, este important să vă tăiați periodic hortensiile pentru a ajuta la încurajarea unei noi creșteri.

Concluzie

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii în grădină este primăvara sau toamna. Este important să alegeți un loc de plantare care să ofere multă lumină solară și un sol bine drenat. Asigurați-vă că pregătiți solul în mod corespunzător și că udați hortensiile în mod regulat pentru a le ajuta să crească și să se dezvolte. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți bucura de hortensii frumoase în grădina dvs. pentru mulți ani de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *