Casa si gradina

Cand se planteaza hortensia din ghiveci in gradina

Plantele în ghiveci sunt un plus pentru orice grădină și o modalitate excelentă de a vă înveseli spațiul exterior. Una dintre cele mai frumoase și mai populare plante la ghiveci este hortensia. Hortensia este o plantă perenă cu frumoase buchete mari de flori și, de asemenea, necesită puțină întreținere, așa că poate fi o alegere excelentă pentru orice grădinar.

Dacă ați luat o hortensie la ghiveci și vă gândiți să o plantați în grădină, poate vă întrebați care este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Răspunsul la această întrebare depinde de câțiva factori diferiți, iar în acest articol vom trece în revistă ceea ce trebuie să știți pentru a decide când să vă plantați hortensia în ghiveci.

Alegerea momentului potrivit pentru a planta hortensii

Cel mai bun moment pentru a planta hortensii în ghiveci în grădină este primăvara sau la începutul verii. Acesta este momentul în care solul este cald și soarele strălucește, ceea ce va ajuta plantele să se adapteze mai ușor la faptul că sunt transplantate. Hortensiile preferă, de asemenea, să fie plantate într-o zonă cu lumină însorită sau umbră parțială, deci acesta este, de asemenea, un moment bun pentru a profita de noua creștere care are loc în grădină.

Este mai bine să evitați plantarea hortensiilor atunci când solul este foarte umed, deoarece acest lucru poate face ca solul să fie prea compactat pentru ca rădăcinile să crească. De asemenea, este mai bine să evitați plantarea atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, deoarece acest lucru poate stresa noile plante.

Dacă nu puteți să plantați primăvara sau la începutul verii, puteți aștepta, de asemenea, până la începutul toamnei pentru a vă planta hortensiile. Acesta este încă un moment bun pentru a planta, deoarece solul începe să se răcească și vremea începe să devină mai blândă. Hortensiile au nevoie să își stabilească rădăcinile înainte de primul îngheț, așa că asigurați-vă că plantați la începutul toamnei.

Pregătirea plantării hortensiilor

Înainte de a planta hortensiile în ghiveci în grădină, cel mai bine este să pregătiți mai întâi zona. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că solul este în condiții bune pentru noile plante. Hortensiile preferă să fie plantate într-un sol bine drenat și care are un pH de aproximativ 5,5 până la 6,5. Dacă solul este prea acid, puteți adăuga var în sol pentru a crește pH-ul. De asemenea, puteți adăuga sulf dacă solul este prea alcalin.

În continuare, puteți săpa o groapă pentru plantă. O gaură care este de aproximativ două ori mai lată și la fel de adâncă ca rădăcina plantei ar trebui să fie suficientă. De asemenea, puteți adăuga compost în gaură pentru a ajuta la îmbunătățirea calității solului și pentru a adăuga unele substanțe nutritive în sol.

Plantează hortensiile

După ce zona este pregătită, puteți planta hortensiile în ghiveci. Mai întâi, scoateți planta din ghiveci și scuturați ușor excesul de pământ de pe rădăcini. Apoi, puteți așeza planta în groapă și umpleți-o cu pământ. Asigurați-vă că planta se află la același nivel ca în ghiveci și că rădăcinile sunt acoperite cu pământ.

De asemenea, este important să udați planta după plantare. Cel mai bine este să o înmuiați bine, deoarece acest lucru va ajuta rădăcinile să se stabilească mai repede. După ce planta este plantată și udată, puteți adăuga un strat de mulci pentru a ajuta la reținerea umidității și pentru a menține buruienile la un nivel scăzut.

Îngrijirea hortensiilor

După ce hortensiile în ghiveci sunt plantate în grădină, este important să le îngrijiți bine. Udarea este cel mai important lucru și trebuie să vă asigurați că mențineți solul umed, dar nu prea umed. De asemenea, puteți adăuga un îngrășământ cu eliberare lentă în sol la fiecare câteva luni pentru a vă asigura că plantele primesc substanțele nutritive de care au nevoie.

Hidrangeele beneficiază, de asemenea, de o tăiere regulată. Tăiați plantele primăvara pentru a îndepărta orice lemn mort sau deteriorat de iarnă, iar apoi vara pentru a încuraja o nouă creștere și pentru a menține plantele în formă.

Concluzie

Hendrele în ghiveci pot fi o completare frumoasă pentru orice grădină. Cel mai bun moment pentru a planta hortensii în ghiveci în grădină este primăvara sau la începutul verii, dar acestea pot fi plantate și la începutul toamnei. Asigurați-vă că zona este pregătită și că plantele sunt udate bine după plantare. Păstrați plantele bine udate și adăugați îngrășământ și mulci pentru a le ajuta să crească și să se dezvolte. Cu puțină grijă, hortensiile în ghiveci vor adăuga frumusețe grădinii dumneavoastră pentru mulți ani de acum încolo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *