Casa si gradina

Cand se planteaza dalia

Ești un pasionat de flori? Ați întâlnit vreodată dalia și v-ați întrebat când să le plantați astfel încât să crească cel mai bine? Ei bine, în acest articol, vom discuta despre momentul perfect pentru a planta și a îngriji dalia.

Ce este dalia?

Dalia este o plantă cu flori originară din Mexic, dar care a devenit populară în întreaga lume datorită culorilor sale uimitor de vibrante și a varietății largi de forme și dimensiuni. În familia Acanthaceae, este membră a genului Acanthaceae. Dalia poate înflori în diverse culori, de la roșu aprins, auriu, galben și violet până la roz și alb. Este una dintre cele mai populare flori pentru grădinile de acasă, deoarece este relativ ușor de cultivat și de hibridat.

Când să plantezi dalia

Primul moment ideal pentru a planta dalia în majoritatea zonelor din Statele Unite este primăvara devreme, sau când temperatura solului ajunge la aproximativ 60 de grade Fahrenheit. Acest lucru se datorează faptului că dalia trebuie plantată după ce a trecut înghețul. Cu toate acestea, în climatele mai calde, le puteți planta încă din februarie. În zonele cu climă rece, ar trebui să așteptați până la jumătatea lunii mai pentru a le planta.

Este important de reținut că doar tuberculii trebuie plantați în sol, deoarece planta crește din tuberculi. Ar trebui să alegeți un loc care să primească cel puțin șase până la opt ore de soare deplin și un sol cu drenaj bun. Asigurați-vă că pregătiți solul prin amestecarea din timp a compostului sau a îngrășămintelor organice pentru a crea un sol nutritiv pentru dalia dumneavoastră.

Îngrijirea daliei

După plantare, asigurați-vă că mențineți solul constant umed, mai ales în sezoanele calde și uscate. Dacă solul din zona dvs. este foarte nisipos, este posibil să fie nevoie să udați mai des. De asemenea, ar trebui să aplicați în mod regulat un îngrășământ echilibrat pentru a favoriza o înflorire puternică și sănătoasă.

După ce plantele încep să crească, ar trebui, de asemenea, să acoperiți cu mulci în jurul bazei plantei pentru a ajuta la reținerea umidității, la suprimarea buruienilor și la moderarea temperaturii solului. Asigurați-vă că mulciul nu atinge tulpinile sau coroanele plantei pentru a preveni putrezirea.

Coltarea daliei

Dacă doriți să tăiați flori de la dalia dumneavoastră, cel mai bine este să faceți acest lucru dimineața devreme, când florile sunt mai proaspete. Folosiți foarfece de grădinărit ascuțite pentru a tăia tulpina la un unghi de 45 de grade. După ce ați tăiat câteva flori pentru expunere sau aranjament, asigurați-vă că verificați planta în mod regulat și îndepărtați florile uzate pentru a încuraja o nouă creștere.

Concluzie

Dahlia este o floare frumos versatilă, ideală pentru grădinile de acasă. Cel mai bun moment pentru a planta dalia este la începutul primăverii, când temperatura solului este de aproximativ 60 de grade Celsius. Ar trebui să alegeți un loc cu soare deplin și un sol bine drenat și să folosiți un îngrășământ echilibrat pentru rezultate bune. Asigurați-vă că udați și mulciți regulat plantele și îndepărtați florile uzate pentru a încuraja o nouă creștere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *