Casa si gradina

Tratament pentru Tomate în Floare: Cele Mai Bune Soluții pentru o Recoltă Sănătoasă

Pudrezirea extremității florilor este o problemă comună pentru cultivatorii de roșii. Afecțiunea se caracterizează prin pete scufundate, de culoare neagră-maronie, pe partea inferioară a fructelor coapte. Deși afecțiunea nu pune de obicei în pericol viața plantei, poate reduce foarte mult calitatea generală a recoltei. În acest articol, vom discuta cauzele putregaiului de la capătul florilor și cele mai bune tratamente pentru prevenirea și gestionarea afecțiunii la plantele dumneavoastră de tomate.

Cauzele putregaiului de la capătul florilor la tomate

Potregaiul de la capătul florilor este cauzat de o deficiență de calciu în fructele în curs de dezvoltare. Calciul este un nutrient esențial pentru plante, iar fără el, fructele nu pot dezvolta pereți celulari sănătoși. Deficiențele de calciu sunt adesea legate de nivelurile inconsistente de umiditate din sol, precum și de alte dezechilibre minerale. Solul care este prea acid sau prea alcalin poate, de asemenea, să interfereze cu capacitatea plantei de a absorbi calciul. În plus, anumite boli ale rădăcinilor și aplicațiile de pesticide pot, de asemenea, să interfereze cu aportul de calciu al plantei, crescând riscul de putregai al florilor.

Măsuri preventive pentru putregaiul florilor

Prevenirea putregaiului florilor începe cu menținerea unui echilibru adecvat de nutrienți și umiditate în sol. Pentru început, luați în considerare posibilitatea de a vă testa solul pentru nivelurile de nutrienți și pH la începutul sezonului de creștere. Acest lucru vă va da o idee despre orice dezechilibru care trebuie remediat. Dacă solul dumneavoastră este prea acid, puteți adăuga var pentru a crește pH-ul. Dacă solul este prea alcalin, puteți adăuga sulf pentru a scădea pH-ul. De asemenea, trebuie să vă asigurați că solul conține un echilibru adecvat de magneziu și potasiu, deoarece acestea sunt importante și pentru absorbția calciului.

În plus, asigurați-vă că plantele de roșii primesc niveluri adecvate de apă. Plantele de tomate au nevoie de aproximativ unu până la doi centimetri de apă pe săptămână. Udarea neuniformă poate contribui semnificativ la putrezirea extremității florilor. Luați în considerare investiția într-un sistem de irigare pentru a vă asigura că plantele dvs. primesc cantități constante de apă. În plus, evitați să udați plantele în timpul serii, deoarece excesul de umiditate poate încuraja dezvoltarea anumitor boli ale rădăcinilor.

În cele din urmă, luați în considerare utilizarea unui îngrășământ cu calciu pentru a ajuta la prevenirea putregaiului de capăt de floare. Aceste îngrășăminte sunt formulate special pentru a furniza calciul de care plantele de tomate au nevoie pentru a dezvolta pereți celulari sănătoși. Aplicați îngrășământul în conformitate cu instrucțiunile și evitați fertilizarea excesivă, deoarece acest lucru poate duce la propriul set de probleme.

Tratarea putregaiului de la capătul florilor

Chiar și cu măsurile preventive aplicate, este încă posibil să apară putregaiul de la capătul florilor. În acest caz, există încă câteva tratamente care pot ajuta la gestionarea afecțiunii. Pentru focare mici, îndepărtarea fructelor afectate și slăbirea solului din jurul rădăcinilor poate fi de ajutor. Acest lucru va îmbunătăți drenajul general al solului, ceea ce poate ajuta la absorbția calciului. Asigurați-vă că vă dezinfectați bine uneltele de grădină după ce ați îndepărtat fructele afectate pentru a preveni răspândirea bolii.

În cazuri mai severe, poate fi utilă și aplicarea unui supliment de calciu lichid direct pe plantă. Acestea sunt disponibile la majoritatea centrelor de grădinărit și trebuie aplicate conform instrucțiunilor. În plus, aplicarea de mulci în jurul bazei plantelor poate ajuta la reglarea temperaturii solului, precum și la reducerea pierderilor de apă datorate evaporării.

În concluzie

Putregaiul de la capătul florii este o problemă comună pentru cultivatorii de roșii, dar cu măsurile preventive corecte, de obicei poate fi gestionat. Menținerea nivelurilor adecvate de nutrienți și umiditate în sol este cheia pentru a preveni această afecțiune. De asemenea, ar trebui să luați în considerare utilizarea unui îngrășământ cu calciu pentru a ajuta la asigurarea nivelurilor necesare de nutrienți. În cazul în care apare putregaiul final al florilor, există încă tratamente care pot ajuta la gestionarea acestei afecțiuni. Cu o îngrijire adecvată, ar trebui să vă puteți bucura de o recoltă generoasă de roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *