Casa si gradina

Plante de apartament: Top 10 plante de apartament ușor de întreținut

Viața în apartament vine cu un set unic de provocări, iar întreținerea spațiului de locuit este o prioritate absolută. A avea câteva plante de apartament poate ajuta la îmbunătățirea calității aerului, la adăugarea de culoare și la crearea unei atmosfere liniștitoare. Cu toate acestea, găsirea plantei potrivite pentru un stil de viață ocupat, care să nu necesite îngrijire excesivă, poate fi o sarcină dificilă. De aceea, am alcătuit o listă cu primele 10 plante de apartament ușor de întreținut, pentru a vă face procesul de selecție a plantelor mult mai ușor.

Pothos

Pothos (Epipremnum aureum) este o plantă perenă care necesită puțină lumină și întreținere redusă. Este ideală pentru apartamente deoarece poate crește în aproape orice tip de ghiveci și de sol și nu are nevoie de replantare frecventă. Pothos se dezvoltă cel mai bine în lumină indirectă, deci asigurați-vă că le plasați sub lumină indirectă sau la o fereastră orientată spre est. Udați-le cu moderație și evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Planta Șarpe

Planta Șarpe (Sansevieria trifasciata) este o plantă fantastică care necesită puțină întreținere. Poate supraviețui în lumină slabă, asigurați-vă că are udări regulate în timpul creșterii și țineți-o departe de lumina directă a soarelui. Toleranța lor la secetă o face, de asemenea, o opțiune atractivă pentru persoanele ocupate. Aceste frunze în formă de sabie cresc vertical, ajungând de obicei la 2 până la 4 picioare înălțime.

Planta ZZ

Pentru că planta ZZ (Zamioculcas zamiifolia) este atât o plantă atractivă, cât și una care necesită puțină întreținere, este o alegere populară printre locuitorii de apartamente. Preferă condițiile de iluminare redusă și poate sta săptămâni întregi fără apă, ceea ce o face o plantă de interior ideală pentru cei care călătoresc frecvent. Udarea este necesară doar la fiecare 2-3 săptămâni.

Planta păianjen

Planta păianjen (Chlorophytum comosum) este o alegere excelentă pentru apartamente, deoarece necesită doar lumină solară indirectă și udare săptămânală. Ele sunt, de asemenea, un purificator de aer eficient și pot elimina unele toxine comune din aer. De asemenea, produce “pui” de plante păianjen care pot fi ușor înmulțite.

Everzișul chinezesc

Everzișul chinezesc (Aglaonema) este excelent pentru a înveseli spațiile din apartamente. Sunt o plantă incredibil de versatilă și pot tolera condiții de lumină scăzută. Au nevoie doar de udare ocazională și sunt ușor de cultivat chiar și pentru grădinarii neexperimentați.

Crinul păcii

Crinul păcii este o plantă de apartament excelentă care necesită puțină lumină și îngrijire minimă. Se simte cel mai bine în lumina indirectă a soarelui și trebuie udată doar aproximativ o dată pe săptămână. Această plantă ajută, de asemenea, la purificarea aerului din apartamentul dvs.

Aloe Vera

Având o plantă Aloe Vera în apartamentul dvs. oferă multe beneficii pentru sănătate. Este o plantă suculentă cu întreținere redusă care prosperă în condiții de lumină slabă și uscăciune. Aloe Vera necesită doar udare ocazională și este foarte ușor de îngrijit. În plus, produce buchețele de flori în timpul verii, adăugând un pic de culoare spațiului dvs. de locuit.

Plantă de jad

Planta Jad (Crassula ovata) este o mică suculentă rezistentă care nu necesită prea multă atenție. Poate tolera lumina slabă și are nevoie să fie udată doar atunci când solul este complet uscat. De asemenea, produce flori mici albe sau roz dacă este ținută în lumina directă a soarelui.

Fiddle Leaf Fig

Figul Fiddle Leaf Fig (Ficus lyrata) este o opțiune excelentă pentru viața în apartament. Frunzele sale mari, lucioase, în formă de vioară o fac o plantă atractivă și are nevoie doar de umiditate moderată, udare săptămânală și lumină medie. Evitați să o puneți în lumina directă a soarelui, deoarece aceasta poate arde frunzele.

În concluzie, este clar că întreținerea plantelor de apartament nu trebuie să fie o sarcină consumatoare de timp. Plantele prezentate în acest articol sunt toate ușor de întreținut, vin într-o varietate de dimensiuni și forme și pot adăuga un pic de verdeață spațiului dvs. de locuit fără a necesita prea mult timp sau efort din partea dvs. Cu puțină grijă și atenție periodică, aceste 10 plante de apartament ușor de întreținut pot prospera în aproape orice apartament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *