Casa si gradina

Plantarea Pomilor Toamna: Sfaturi Esențiale

Cum frunzele încep să se schimbe și să se așeze pe pământ, sezonul de toamnă este un moment excelent pentru plantarea arborilor. Nu există un moment mai bun pentru a începe decât începutul toamnei, când aerul este răcoros și copacii sunt pe cale să intre în repaus vegetativ. Totuși, pentru a asigura succesul, este important să urmați câțiva pași și să țineți cont de câteva lucruri atunci când plantați copaci toamna. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

De ce să plantați copaci toamna?

Deși majoritatea oamenilor asociază primăvara cu perioada de plantare, theres un mare caz de făcut pentru plantarea copacilor toamna. Mai ales că este un moment excelent pentru a planta copaci cu rădăcini goale și cu bulgări. În comparație cu primăvara, toamna aduce o vreme în general previzibilă, ceea ce o face convenabilă pentru plantare. În plus, toamna aduce temperaturi scăzute și cantitatea potrivită de apă, lumină solară și rădăcini latente pentru a promova un început sănătos.

Alegerea arborilor pentru plantarea de toamnă

Este important să aveți în vedere că nu toți arborii sunt potriviți pentru plantarea de toamnă. De exemplu, arborii veșnic verzi se vor descurca mult mai bine atunci când sunt plantați în timpul primăverii. În schimb, arborii foioși pot tolera temperaturile mai scăzute și este mai puțin probabil să fie afectați de schimbarea anotimpurilor. În plus, luați în considerare locația în care intenționați să plantați copacul. Este important să alegeți un copac care va prospera în această locație specială și care nu va fi predispus la boli sau la daune cauzate de vânt.

Pregătirea plantării copacului

După ce ați ales o locație și tipul de copac potrivit pentru nevoile dumneavoastră, este timpul să începeți să vă pregătiți pentru plantarea copacului. Primul pas este să săpați o groapă care să fie de aproximativ 12-18 centimetri mai adâncă și de trei ori mai lată decât rădăcinile pomului. Acest lucru va permite rădăcinilor copacului să se întindă și să înceapă să crească. Pentru ca groapa să fie și mai bună, adăugați un strat de compost sau de material fertilizant pentru a furniza nutrienți esențiali și pentru a ajuta copacul să se stabilească și mai repede.

În cele din urmă, inspectați copacul și rădăcinile sale înainte de plantare. Dacă rădăcinile sunt legate de rădăcini, ceea ce înseamnă că sunt adânc încurcate între ele și nu se pot desprinde, este esențial să le slăbiți ușor și să le descurcați înainte de plantare. În plus, pentru cele mai bune rezultate, trebuie să tăiați rădăcinile moarte sau deteriorate înainte de plantare.

Plantarea copacului

După ce ați pregătit o groapă și copacul dumneavoastră este gata să fie plantat, puteți începe procesul de plantare. Mai întâi, așezați copacul în groapă, asigurându-vă că rădăcinile sunt răspândite și nu sunt prea adânci. Apoi, umpleți gaura din nou cu pământ, asigurându-vă că tasați periodic pământul pentru a elimina orice bule de aer. Opriți-vă la aproximativ 2,5 cm de partea superioară a gropii și udați copacul pentru a vă asigura că rădăcinile încep să se stabilească. În cele din urmă, adăugați un strat de mulci în partea de sus a solului pentru a preveni creșterea buruienilor, pentru a folosi excesul de umiditate și pentru a regla temperatura solului.

Îngrijirea arborilor nou plantați

După ce copacul a fost plantat, asigurați-vă că îi acordați îngrijirea potrivită pentru a asigura o creștere bună. Aceasta începe cu udarea regulată a copacului pentru a vă asigura că rădăcinile nou plantate rămân umede. Pentru a preveni înmuierea copacului, asigurați-vă că udați doar atât cât să mențineți solul umed și niciodată prea mult. În plus, asigurați-vă că inspectați periodic copacul pentru a detecta orice semne de dăunători sau boli și tratați-l în consecință.

Este, de asemenea, o idee bună să adăugați un strat de așchii de lemn sau de mulci în jurul copacului pentru a îmbunătăți calitatea solului și a regla temperatura. În cele din urmă, odată ce copacul a avut timp să se stabilească, poate fi util să adăugați în sol unele materiale suplimentare de fertilizare pentru a furniza nutrienți esențiali și pentru a promova o creștere sănătoasă.

Concluzie

Plantarea pomilor în toamnă este o modalitate excelentă de a începe cu un avans în plantarea copacului dumneavoastră. Cu vremea mai răcoroasă, apa abundentă și rădăcinile latente, condițiile sunt aproape perfecte pentru a promova creșterea sănătoasă a pomilor. Asigurați-vă doar că alegeți arborii potriviți, plantați copacii în mod corespunzător și îngrijiți-i în mod corespunzător pentru a susține cele mai bune șanse de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *