Casa si gradina

De ce se Răsucesc Frunzele la Roșii și Cum să Preveniți Acest Fenomen

Introducere

Frunzele roșii sunt o parte naturală a schimbării anotimpurilor pentru majoritatea copacilor. Toamna, pigmenții din frunze se schimbă, iar culorile pe care le vedem ca urmare sunt, de obicei, roșu intens, violet și maro. Cu toate acestea, frunzele roșii de pe copaci nu sunt întotdeauna o parte naturală a ciclului; adesea, un copac cu frunze roșii se confruntă cu o problemă de sănătate. Cunoașterea cauzelor și a modului de abordare a frunzelor roșii vă poate ajuta să vă îngrijiți mai bine arborii și arbuștii.

Ce determină frunzele să devină roșii?

Există o serie de motive diferite pentru care frunzele ar putea deveni roșii, inclusiv boli, deficiențe nutritive, stresul cauzat de factori de mediu și supraexpunerea la lumina soarelui. Cherry Leaf Roll Virus este o cauză majoră a înroșirii frunzelor. Acesta este cauzat de un virus transmis de afide care infectează frunzele și le schimbă culoarea. Virusul este transmis de la un copac la altul de către afide, iar simptomele apar, în general, după câteva luni de la infectare.

O altă cauză a frunzelor roșii este deficiența de nutrienți. Atunci când copacii nu primesc suficient de mulți nutrienți, cum ar fi fierul sau manganul, frunzele pot deveni roșii sau brun-roșcate. Acest lucru se poate întâmpla atunci când solul este prea alcalin, ceea ce poate face ca nutrienții din sol să fie mai puțin disponibili pentru copac.

În unele cazuri, frunzele roșii pot fi rezultatul stresului de mediu. Prea multă sau prea puțină apă poate duce la decolorarea frunzelor, la fel ca și prea multă sau prea puțină lumină solară. Arborii care sunt plantați într-o zonă prea caldă sau prea rece pentru ei pot, de asemenea, să se confrunte cu acest tip de stres.

Prevenirea frunzelor roșii și tratarea arborilor afectați

Cel mai bun mod de a preveni frunzele roșii este să acordați copacilor și arbuștilor o îngrijire adecvată. Acest lucru înseamnă să vă asigurați că primesc cantitatea potrivită de apă, nutrienți și lumină solară. Înseamnă, de asemenea, să aveți grijă să vă asigurați că solul este corect echilibrat; dacă solul este prea acid sau prea alcalin, poate duce la deficiențe de nutrienți și alte probleme.

Dacă arborii sau arbuștii dvs. se confruntă deja cu frunze roșii, există de obicei măsuri pe care le puteți lua pentru a trata problema. În funcție de cauza care stă la baza acestei probleme, ar putea fi necesar să luați măsuri pentru a controla bolile sau dăunătorii, să aplicați îngrășăminte sau alți nutrienți în sol sau chiar să transplantați copacul într-o locație mai potrivită.

Considerații estetice

Câteodată, măsura pe care o luați pentru a preveni sau trata frunzele roșii va avea un efect asupra aspectului copacului. În unele cazuri, frunzele ar putea rămâne roșii chiar și după ce cauza de bază este abordată. Dacă aspectul estetic este important pentru dumneavoastră, este important să luați în considerare acest aspect înainte de a lua măsuri.

Concluzie

Frunzele care se înroșesc la arbori pot fi un semn al mai multor probleme diferite, inclusiv boli, deficiențe nutritive și stresul de mediu. Luarea de măsuri pentru a aborda cauza de bază, cum ar fi asigurarea cantității potrivite de apă, nutrienți și lumină solară, sau transplantarea copacului într-o locație mai potrivită, poate ajuta la prevenirea sau tratarea simptomului. Considerațiile estetice ar trebui, de asemenea, luate în considerare atunci când vă ocupați de frunzele roșii pe copaci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *