Casa si gradina

Cum să alegi cel mai bun gazon sintetic pentru grădina ta

Urba artificială este din ce în ce mai populară ca o soluție eficientă din punct de vedere al costurilor și cu întreținere redusă pentru modernizarea zonelor exterioare. Nu numai că este plăcută din punct de vedere estetic, dar poate contribui, de asemenea, la scăderea emisiilor de carbon și la reducerea consumului de apă. Cu toate acestea, având în vedere numărul tot mai mare de opțiuni disponibile, poate fi destul de dificil să selectați gazonul artificial perfect pentru o grădină. Mai jos găsiți sfaturi care să vă ajute să alegeți cea mai bună iarbă artificială pentru o grădină, precum și considerații și avantaje pe care ar trebui să le luați în considerare.

Înțelegeți tipurile de gazon artificial

Înainte de a cumpăra, este esențial să înțelegeți tipurile standard de gazon sintetic de pe piață. Există multe fibre și combinații diferite, așa că cercetarea diferitelor opțiuni vă va ajuta să vă asigurați că o găsiți pe cea perfectă. Patru tipuri primare de iarbă artificială sunt nailon, polietilenă, polipropilenă și acid polilactic. Nailonul este durabil și are o rezistență ridicată la abraziune, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru peluzele cu trafic pietonal intens. Polietilena este o alegere populară, deoarece este moale și elastică. Polipropilena, deși este mai puțin costisitoare, nu are același nivel de rezistență la UV și, în general, nu este la fel de durabilă ca nailon sau polietilena. Acidul polilactic are o rezistență mare la UV și este biodegradabil.

Considerați înălțimea grămezii

Înălțimea grămezii reprezintă lungimea fibrelor de iarbă artificială. Atât înălțimile mai scurte, cât și cele mai lungi ale grămezii au propriile avantaje și dezavantaje unice. Înălțimile mai scurte ale grampoanelor sunt mai bune pentru zonele care primesc mult trafic pietonal. Sunt, de asemenea, mai rezistente la matrițare. Pe de altă parte, înălțimile mai mari ale piloților oferă un aspect mai luxuriant și mai natural. Este important de reținut că, în general, cu cât înălțimea de grămadă este mai mare, cu atât gazonul va fi mai scump.

Uită-te la numărul de puncte

Contul de puncte se referă la numărul de puncte pe metru pătrat. În general, un număr mai mare de cusături oferă o durabilitate mai mare și poate rezista mai bine la mat și la uzură. În schimb, un număr mai mare de cusături înseamnă un preț mai mare, așa că ar trebui să vă gândiți cu atenție dacă merită investiția.

Verificați greutatea și densitatea

Greutatea și densitatea gazonului artificial sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare atunci când faceți o achiziție. În general, o greutate mai mare asigură o durabilitate și o rezistență mai mare la uzură. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, mai greu pentru gazon să dreneze apa, așa că trebuie să echilibrați acest aspect cu alegerea densității potrivite. Având o greutate mai mică sau o densitate mai mică poate, de asemenea, să faciliteze instalarea gazonului artificial, precum și curățarea și întreținerea acestuia.

Caracteristici suplimentare de căutat

În funcție de utilizarea pe care intenționați să o faceți, poate doriți să luați în considerare și alte caracteristici suplimentare, cum ar fi tratamentele antimicrobiene și anti-UV. Aceste caracteristici pot ajuta la prevenirea formării de bacterii care provoacă mirosuri și pot minimiza decolorarea. Multe gazoane artificiale au, de asemenea, suporturi permeabile la apă, ceea ce poate fi benefic dacă locuiți într-o zonă predispusă la ploi abundente.

Avantaje și dezavantaje

– Avantaje
– Întreținere redusă
– Consum mai mic de apă
– Emisii de carbon aproape zero
– Durabilitate
– Opțiuni de personalizare
– Economii de costuri pe termen lung

– Dezavantaje
– Costul inițial de instalare poate fi ridicat
– Se poate încălzi în lumina directă a soarelui

Concluzie

Când selectați cea mai bună iarbă artificială pentru o grădină, este esențial să se ia în considerare tipul de fibră, înălțimea grămezii, numărul de cusături, greutatea și densitatea, precum și caracteristicile suplimentare. În plus, ar trebui să profitați de diferitele opțiuni de personalizare a opțiunilor pentru a obține iarba artificială perfectă pentru nevoile dumneavoastră. Beneficiile utilizării gazonului artificial nu pot fi subestimate și fac din acesta o investiție înțeleaptă pentru cei care doresc să își actualizeze spațiul exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *