Casa si gradina

Copaci Ornamentali cu Creștere Rapidă: Cum să Alegi Specii Potrivite pentru Grădina ta

Ești un grădinar care dorește să adauge frumusețe și atractivitate proaspătă casei tale? Sunteți gata să creșteți ceva nou care să vă ajute să vă înveseliți grădina? Dacă sunteți în căutarea unui impuls de creștere cu plante frumoase care să vă lumineze spațiile verzi, nu căutați mai departe de arborii ornamentali cu creștere rapidă.

Acesti arbori nu sunt doar plăcuți ochiului, ci oferă și o multitudine de beneficii. Mulți dintre ei se adaptează pe scară largă și sunt ușor de cultivat în diferite zone climatice și vin într-o gamă largă de culori și forme. În plus, unii dintre cei mai buni arbori ornamentali cu creștere rapidă oferă umbră și surse de hrană pentru animalele sălbatice locale, cum ar fi păsările și insectele, creând un mediu armonios în grădina dumneavoastră.

Alegerea speciilor potrivite de arbori ornamentali cu creștere rapidă pentru grădina dvs. este esențială pentru un exterior reușit și uimitor. Asigurați-vă că selectați copaci care se vor potrivi aspectului pe care îl căutați și care vor prospera în climatul local. Luați în considerare cât de mult spațiu aveți și unde doriți să plantați noul copac. Procedând astfel, vă veți asigura că arborele dvs. are mediul adecvat de care are nevoie pentru a se dezvolta și a crește.

Arțarii sângeroși

Arțarii sângeroși sunt un arbore ornamental uimitor cu o creștere rapidă. Acești copaci au un frunziș superb de culoare roșu-violet și ating înălțimi de 6 metri la maturitate. Arțarii Bloodgood sunt potriviți pentru o varietate de climate, cum ar fi nivelurile de rezistență de la 5 la 8, ceea ce îi face perfecți pentru acele seri atrăgătoare de la sfârșitul până la începutul primăverii. Acești arbori oferă, de asemenea, o culoare frumoasă pe tot parcursul anului, precum și o acoperire excelentă cu umbră pentru zilele fierbinți de vară.

Acești arbori necesită o îngrijire adecvată pentru a-și păstra luxurianța și pentru a asigura o creștere sănătoasă. Arțarii Bloodgood trebuie plantați într-un sol bine drenat, cu soare deplin sau umbră parțială și udați după un program regulat. Tunderea este, de asemenea, esențială pentru a limita creșterea excesivă, pentru a promova o mai bună circulație a aerului și pentru a menține copacul atractiv.

Arțarul roșu

Arțarul roșu este un clasic american. Este rezistent în zonele 3 până la 9 și poate crește până la înălțimi mature de 40 până la 70 de picioare. Arțarii roșii afișează nuanțe strălucitoare de roșu și portocaliu în toamnă, precum și ciorchini roz atractivi de flori cu miros dulceag la începutul primăverii. Acești copaci sunt deosebit de buni pentru a atrage păsările cântătoare și fluturii în grădina dvs.

Arțarii roșii necesită o întreținere la fel de pretențioasă ca și arțarii Bloodgood. Ei trebuie să fie plantați în soluri bine drenate și cu multă lumină solară pentru a promova o creștere verde și sănătoasă. Este necesară, de asemenea, udarea regulată, iar tăierea frecventă pentru a promova o mai bună circulație a aerului este vitală.

Stewartia japoneză

Stewartia japoneză este un arbore ornamental unic cu o creștere rapidă. Ei prezintă frumoase ciorchini de flori mari, de culoare alb-crem, care înfloresc la sfârșitul primăverii și rămân pe copac până la începutul verii. Acești copaci sunt rezistenți în zonele 5-8 și pot ajunge la o înălțime de 15 până la 30 de metri la maturitate.

Stewartia japoneză trebuie să fie plantată într-un sol bine drenat, fertil și cu multă lumină solară. Acestea trebuie udate în mod regulat și tăiate atunci când este necesar pentru a promova o mai bună circulație a aerului. De asemenea, în sol se pot adăuga așchii de lemn sau mulci pentru a menține rădăcinile răcoroase și pentru a le împiedica să se usuce.

Magnolii

Arborii de magnolie sunt absolut uluitori. Acești copaci au flori mari, parfumate, cu petale roz crem sau albe, și pot ajunge la o înălțime cuprinsă între 20 și 60 de metri la maturitate. Magnoliile sunt perfecte pentru a adăuga un strop de culoare în grădina dumneavoastră, deoarece perioada lor de înflorire variază de la începutul primăverii până la sfârșitul verii.

Arborele Magnolia necesită cantități adecvate de sol bine drenat, cu multă expunere la soare sau umbră parțială pentru a promova o creștere sănătoasă. În plus, este important să mențineți solul umed în timpul perioadelor uscate pentru a preveni deteriorarea copacului. Tăierea regulată va ajuta, de asemenea, la menținerea Magnoliei compacte și ușor de gestionat.

Arbori de chiparos

Arborele de chiparos este o alegere excelentă pentru cineva care dorește să dea grădinii sale un aspect modern și exotic. Acești copaci sunt rezistenți între zonele 4 și 9 și ajung să aibă între 40 și 50 de metri înălțime la maturitate. Cipresii au un frunziș unic de culoare verde-albastră, moale la atingere, cu un parfum ușor afumat.

Arborii de chiparos necesită un drenaj bun al solului și o udare consistentă. Pentru a promova o creștere sănătoasă, tăierea ar trebui să se facă cel puțin o dată pe an pentru a împiedica copacul să devină greu de sus. Îngrășământul poate fi, de asemenea, utilizat pentru a ajuta la menținerea frunzișului de o culoare verde-albastră atractivă.

Arborele Paw Paw

Arborele Paw Paw, cunoscut și sub numele de “bananierul american”, este un arbore ornamental neobișnuit, cu o creștere rapidă. Este rezistent în zonele 5 până la 9 și poate ajunge la o înălțime de 15 până la 30 de metri la maturitate. Arborele Paw Paw Paw are frunze mari, cu aspect tropical și buchete mari de flori de culoare maro până la roșu-negru care înfloresc la începutul primăverii.

Arborele Paw Paw are nevoie de un sol argilos și bine drenat, cu multă lumină solară. De asemenea, au nevoie de udare regulată pentru a menține solul umed și pentru a proteja sistemul radicular al copacului de uscare. Tunderea trebuie făcută în timpul sezonului de repaus pentru a menține copacul simetric și pentru a promova o mai bună circulație a aerului.

În concluzie, plantarea de arbori ornamentali cu creștere rapidă poate adăuga un strop impresionant de frumusețe și stil oricărei grădini. Este important să alegeți copaci care se vor dezvolta în climatul și mediul local și să îi îngrijiți corespunzător pentru a promova o creștere sănătoasă și atractivă. De la clasicul arțar roșu la exoticul chiparos, există un arbore ornamental cu creștere rapidă pentru fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *