Casa si gradina

Cand se planteaza magnoliile

Magnoliile sunt un plus uimitor pentru orice peisaj, oferind flori mari și parfumate primăvara. Dar dacă vă gândiți să adăugați o magnolie în grădina dumneavoastră, poate vă întrebați când este cel mai bun moment pentru a planta. Așadar, când se plantează magnoliile? Depinde de tipul de magnolie, precum și de climatul în care locuiți.

În general, magnoliile pot fi plantate cam în orice moment al anului, atâta timp cât solul nu este înghețat și nu sunt în floare. Pentru multe tipuri de magnolii, inclusiv pentru cel mai comun soi – magnolia farfurie (Magnolia x soulangeana) – cel mai bun moment pentru plantare este primăvara, după ultimul îngheț. Acest lucru oferă copacului suficient timp pentru a se stabili înainte de lunile fierbinți de vară. Dacă trebuie să plantați în vară sau toamnă, puteți crește șansele de succes ale copacului prin asigurarea unei cantități mari de apă și a unui mulci, pentru a ajuta la menținerea solului umed.

Consiliere pentru plantarea magnoliilor

Când sunteți gata să vă plantați magnolia, primul lucru de care trebuie să țineți cont este amplasarea acesteia. Majoritatea magnoliilor se dezvoltă în plin soare, dar unele tipuri pot tolera umbra ușoară. Veți dori să alegeți un loc în grădină care să aibă un sol bine drenat și care să nu fie prea departe de o sursă de irigare. Acest lucru va ajuta la menținerea solului umed fără să se înmoaie.

După ce ați găsit locul perfect în grădină, veți dori să vă asigurați că gaura pe care o săpați este de cel puțin două ori mai lată decât ghiveciul în care a venit copacul. Acest lucru va oferi rădăcinilor suficient spațiu pentru a se răspândi și a se stabili. Când sunteți gata să plantați, scoateți cu grijă copacul din ghiveci și îndepărtați ușor rădăcinile. Așezați copacul în groapă, asigurându-vă că partea superioară a rădăcinilor este la nivelul solului. Umpleți groapa, tasând pământul pe măsură ce înaintați pentru a preveni formarea unor pungi de aer.

În cele din urmă, dați magnoliei proaspăt plantate multă apă pentru a o ajuta să se stabilească. Ar trebui să urmăriți să mențineți solul în mod constant umed în primele câteva săptămâni după plantare. După aceea, puteți începe să udați mai rar, lăsând solul să se usuce puțin între udări.

Pruning și îngrijire pentru magnolii

După ce magnolia dvs. este stabilită, veți dori să aveți grijă de ea prin tăiere și fertilizare regulată. Magnoliile sunt cunoscute pentru florile lor mari și aspectuoase, dar puteți încuraja și mai multe flori prin tăierea ramurilor moarte sau deteriorate la începutul primăverii. Acest lucru va ajuta, de asemenea, să faceți copacul mai atractiv și să încurajați o creștere adecvată.

În plus, veți dori să vă hrăniți magnolia cu un îngrășământ cu eliberare lentă primăvara și vara pentru a ajuta la promovarea creșterii luxuriante și a florilor vibrante. Doar asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a evita fertilizarea excesivă.

În concluzie, magnoliile pot fi un plus uimitor pentru orice grădină, dar va trebui să vă asigurați că le plantați la momentul potrivit și în locul potrivit. Urmați aceste sfaturi și veți avea o grădină de magnolii superbă în cel mai scurt timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *