Casa si gradina

Cand se planteaza magnolia din ghiveci

Te gândești să aduci magnolia în grădina ta? O opțiune este să o plantați dintr-un ghiveci. Așadar, când este cel mai bun moment pentru a planta magnolia dintr-un ghiveci?

Ce tip de magnolii pot fi plantate din ghiveci?

Există mii de varietăți de magnolii, iar cele mai multe dintre ele pot fi cultivate în ghiveci. Este recomandat să alegeți un soi care se poate dezvolta cu ușurință în diferite condiții generale de creștere. Unele opțiuni populare includ Magnolia grandiflora, x soulangiana, x ‘Lois’, x ‘Randy’ și x ‘Jane’. Unele dintre soiurile mai bine adaptate pot crește până la aproximativ 12 picioare înălțime și 8-10 picioare lățime.

Când este cel mai bun moment pentru a planta magnolii dintr-un ghiveci?

Cel mai bine este să plantați magnolii dintr-un ghiveci în timpul primăverii sau toamnei. Aceasta este perioada din an în care solul este cald și planta se află în faza de creștere maximă. Nu ar trebui să fie în timpul lunilor mai reci, deoarece se știe că magnolia devine mai sensibilă la boli.

Plantele cresc în caneluri sau în paturi supraînălțate

Magnolia se dezvoltă cel mai bine atunci când este plantată în paturi canelate sau supraînălțate, aceasta ajută plantele la început cu mai multă adiacență, deoarece suprafața patului este mai înaltă decât celelalte părți ale grădinii. S-a constatat că, plantând magnolia în caneluri, gradientul solului permite aerisirea, drenajul rapid și creșterea sporită a rădăcinilor datorită înălțimii ridicate în apropierea rădăcinilor plantei.

Cum să plantezi cel mai bine magnolia dintr-un ghiveci

Când plantezi magnolia dintr-un ghiveci, primul lucru de care trebuie să ții cont este să le uzi cu o oră înainte de plantare. Acest lucru pregătește planta pentru a fi transplantată. Odată amplasată, începeți ușor să îndepărtați fundul ghiveciului fără a deteriora vârfurile rădăcinilor. Se recomandă să săpați o groapă de două ori mai mare decât lățimea ghiveciului și la aceeași adâncime ca și ghemul de rădăcini. Odată ce rădăcina este la locul ei, folosiți un pământ de bună calitate, care să fie acid, pentru a umple gaura. Umpleți cu grijă și comprimați pământul în jurul ghemului de rădăcini astfel încât să fie ferm și să poată fixa planta.

Necesitățile de apă pentru Magnolia

Magnolia poate tolera o varietate de condiții de apă și nu are nevoie de cantități abundente de apă pentru a se dezvolta. Cel mai bine este să mențineți solul între uscat și umed. Acest lucru ajută la promovarea unei bune creșteri a rădăcinilor și face ca floarea să fie mai rezistentă la boli. Verificați periodic suprafața solului și, dacă îl simțiți uscat, asigurați o udare ușoară și uniformă.

Requisite de fertilizare

Cel mai bun moment pentru a fertiliza magnolia este în apropierea primăverii pentru a menține plantele sănătoase și vibrante. Magnolia poate beneficia de un îngrășământ de bună calitate, cu eliberare lentă, cu aproximativ o lună înainte de primăvară. Nu se recomandă fertilizarea în timpul lunilor mai călduroase.

Controlul dăunătorilor

Magnolia poate fi uneori atacată de coji, afide și gărgărițe. Acești dăunători pot fi adesea controlați cu spray-uri și săpunuri. Dacă dăunătorii sunt prezenți în coroană, aceasta poate fi adesea culeasă cu o pensetă. Fiți atenți la acești dăunători și, dacă sunt prezenți, luați măsuri pentru a ajuta magnolia să rămână sănătoasă.

Gânduri finale

Magnolia este un copac frumos care poate fi cultivat în grădină. Plantarea magnoliei dintr-un ghiveci poate fi o experiență plină de satisfacții și, dacă se face corect, va produce un arbust frumos. Să știi când să o plantezi, cum să o îngrijești și cum să ții la distanță dăunătorii este important pentru a menține magnolia într-o formă premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *