Casa si gradina

Altoiul Pomilor Fructiferi Toamna: Ce Trebuie să Știi

Te pregătești pentru sezonul de toamnă și vrei să te asiguri că pomii tăi fructiferi sunt îngrijiți corespunzător? Puțină îngrijire la sfârșitul verii și începutul toamnei poate face o mare diferență în sănătatea și productivitatea pomilor dvs. fructiferi de altitudine înaltă. Iată ce trebuie să știți pentru a vă îngriji pomii fructiferi în această toamnă.

Pregătiți pomii pentru vremea rece

Pe lângă tăierea de bază și controlul dăunătorilor, există câțiva pași specifici pentru a pregăti pomii fructiferi pentru vremea rece. Asigurați-vă că udați bine pomii în săptămânile premergătoare primului îngheț, apoi nu-i mai udați cât timp rămân temperaturile scăzute. Acest lucru va ajuta rădăcinile să se întărească și să se aclimatizeze la frig. Luați în considerare și crearea unei pauze de vânt în jurul pomilor pentru a-i proteja de vânturile reci și uscate, care pot usca pomii și dăuna fructelor.

Fertilizați pomii

Dă-le pomilor fructiferi o ultimă rundă de fertilizare a fructelor în toamnă pentru a-i ajuta să se pregătească pentru următorul sezon de creștere. Aveți grijă să nu le dați totuși prea mult îngrășământ, deoarece acest lucru poate provoca o creștere vegetativă excesivă sau poate împiedica copacii să se întărească înainte de frig. Rămâneți la un îngrășământ cu eliberare lentă, cu conținut scăzut de azot, care va furniza nutrienți esențiali în profunzimea solului și va promova o creștere sănătoasă și stabilă.

Considerați o protecție solară pentru pomii de altitudine

Peștii fructiferi de la altitudine pot fi deosebit de sensibili la razele UV potențial dăunătoare emise de soare. Pentru a preveni arsurile solare și daunele provocate de razele UV dăunătoare, luați în considerare aplicarea unei creme de protecție solară pentru pomi pe tulpinile și ramurile pomilor. Unii arboricultori recomandă utilizarea unei creme solare pentru arbori, non-toxice, care este fabricată din oxid de zinc de origine organică. Acest lucru poate ajuta la reflectarea unora dintre razele dure și la protejarea copacilor de daunele cauzate de căldura excesivă.

Promovați răcirea arctică pentru recolte bune

Pentru a îmbunătăți gustul și calitatea fructelor, luați în considerare răcirea pomilor fructiferi. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la reducerea problemelor legate de boli și dăunători. Pomii fructiferi se răcesc cel mai bine la o temperatură ușor peste 32 de grade Fahrenheit timp de cel puțin 200 până la 300 de ore, în funcție de tipul de fructe pe care îl aveți. Dacă zona dvs. nu are în mod natural atâtea ore de temperaturi scăzute într-un sezon, luați în considerare angajarea unui profesionist care să folosească un sistem de răcire arctică.

Protejați pomii de boli și dăunători

Toamna este o perioadă excelentă pentru a vă ajuta să vă protejați pomii fructiferi de boli și dăunători. Înainte de instalarea vremii reci, asigurați-vă că greblați și îndepărtați toate frunzele căzute, care pot adăposti ouă de boli și dăunători. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui pesticid ecologic, cu spectru larg, pentru a trata pomii împotriva dăunătorilor comuni, cum ar fi afidele, muștele albe și acarienii.

Aprovizionați-vă la maximum de recoltele de fructe de toamnă

Toamna este perioada de vârf pentru recoltele de anumite fructe, așa că asigurați-vă că profitați de acest lucru. Fiți atenți la cel mai bun moment pentru recoltarea merelor, perelor, piersicilor, prunelor și caiselor. Majoritatea fructelor ar trebui să fie recoltate la sfârșitul dimineții, într-o zi uscată și bine uscată. Asigurați-vă că manipulați fructele cu grijă pentru a evita vânătăi sau deteriorări nedorite.

Concluzie

Toamna este o perioadă excelentă pentru a vă îngriji pomii fructiferi de altitudine. Pe lângă unele măsuri de bază, cum ar fi tăierea și aplicarea de îngrășăminte, asigurați-vă că aveți în vedere și modul de a vă proteja pomii de dăunători și boli, precum și cum să profitați la maximum de recoltele de fructe de toamnă. Cu puțină grijă și atenție, este mult mai probabil ca pomii dvs. să rămână sănătoși și productivi în anii următori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *