Casa si gradina

Cum să creezi un sistem simplu de colectare a apei în grădină

Sute de milioane de litri de apă sunt irosiți în fiecare an fără niciun beneficiu. Multe gospodării folosesc o cantitate imensă de apă pentru a-și uda grădinile, iar aceasta ar putea fi economisită cu ușurință.

Dacă doriți să folosiți o parte din apa de ploaie care cade în grădina dumneavoastră, atunci producerea unui sistem simplu de colectare a apei se va dovedi a fi foarte benefică. Acest articol vă va oferi un ghid pas cu pas despre cum puteți produce un sistem simplu de colectare a apei în grădina dumneavoastră.

Înțelegerea noțiunilor de bază ale unui butoi de ploaie

Când vine vorba de tehnici simple de colectare a apei, cea mai comună este utilizarea unui echipament numit butoi de ploaie. Acesta este, în esență, un recipient mare din plastic care poate conține o cantitate semnificativă de apă care a fost colectată din ploile din grădina dumneavoastră.

Butoaiele de ploaie sunt disponibile în diferite dimensiuni și va depinde de cerințele dvs. particulare pentru a ști de ce dimensiune de recipient aveți nevoie. De obicei, un butoi de 55 de galoane este suficient pentru majoritatea nevoilor din grădină.

Butoiul va avea un filtru și un furtun atașat la el, acesta poate fi folosit pentru a transfera cu ușurință apa din recipient oriunde este nevoie în grădină.

Așezarea butoiului de ploaie

În primul rând, va trebui să selectați o zonă din grădina dvs. în care intenționați să poziționați butoiul de ploaie. Această zonă ar trebui să fie cât mai aproape de cea mai mare cantitate de apă de scurgere, aceasta ar putea proveni de la acoperișurile clădirilor, precum și de la pavaje sau orice alte suprafețe dure din grădina dumneavoastră.

De asemenea, va trebui să vă asigurați că butoiul este ușor accesibil pentru atunci când este nevoie de apă. Plasarea acestuia pe o formă de suport va facilita accesul la robinet pentru a scoate apa.

Conectarea butoiului de ploaie

Înainte de a vă conecta butoiul, va trebui să concepeți o metodă de colectare a întregii ape de ploaie care curge prin grădina dumneavoastră.

O abordare simplă este să canalizați toată apa printr-un jgheab, iar apoi să conectați acesta la butoiul dumneavoastră. Tubulatura de persoană care vine cu butoiul este perfectă în acest scop și poate fi atașată cu ușurință.

Întreținerea butoiului de ploaie

Este important să rețineți că butoiul dvs. de ploaie va trebui întreținut în mod regulat. Acest lucru va necesita curățarea filtrului și, de asemenea, golirea recipientului după perioade substanțiale fără precipitații. Scurgerea recipientului va împiedica bacteriile să se dezvolte în interiorul acestuia și, de asemenea, va ajuta la prevenirea răspândirii țânțarilor.

Concluzie

Crearea unui sistem simplu de colectare a apei în grădina dvs. este o modalitate eficientă de a folosi toată apa de scurgere disponibilă. Un butoi de ploaie este cea mai simplă metodă și necesită doar trei sarcini de bază: selectarea unei zone pentru amplasare, conectarea butoiului și apoi întreținerea acestuia.

Prin respectarea pașilor de mai sus, este foarte simplu să creați un sistem care vă va oferi toată apa de care veți avea nevoie pentru a menține o grădină sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *