Casa si gradina

Flori perene de grădină: Ghid pentru alegerea florilor perene de grădină

Un grădinar pasionat adoră să adauge vibrație și culoare grădinii sale, indiferent de anotimp. Una dintre cele mai bune modalități de a decora o grădină este să investiți în plante perene, care oferă un spectacol uimitor timp de ani de zile. Cele mai comune plante perene sunt florile perene, care arată frumoase și aduc o energie liniștitoare în grădini.

Există o varietate de flori perenele de grădină disponibile pentru grădinari, atât pentru primele impresii în grădină, cât și pentru a umple golurile în grădină. Desigur, alegerea florilor perene potrivite pentru grădina dvs. depinde de condițiile din grădină și de preferințele dvs.

Beneficiile florilor perene de grădină

Lucrând cu flori perene și introducându-l în grădină, veți începe să beneficiați de o varietate întreagă de avantaje. Pe lângă faptul că aceste flori arată frumoasă și pot adăuga culoare grădină, ele sunt, de asemenea, foarte practice. Plantele perene au nevoie de mai puțină îngrijire decât plantele anuale și sunt, de asemenea, mai rezistente la dăunători și la boli.

De asemenea, florile perene aduc și o cantitate tradițională de bucurie și optimism în orice grădină. În plus, există o mulțime de soiuri pentru a explora, ceea ce înseamnă că veți avea mereu ceva interesant de a încerca. Florile perene îți pot aduce o mulțime de avantaje, astfel încât să nu-ți pară rău că le-ai adăugat în grădină.

Cum să alegeți florile perene de grădină potrivite pentru dvs.?

Atunci când decideți să adăugați flori perene în grădina dvs., este important să cunoașteți câteva lucruri despre plante înainte de a vă începe cumpărăturile. Mai întâi, ar trebui să știți de cât spațiu aveți nevoie pentru acomodarea florilor. Multe plante perene cresc destul de rapid și va trebui să ajungă să le divizați în curând.

Dincolo de a face loc, veți dori, de asemenea, să vă asigurați că planta aleasă este potrivită cu cerințele dumneavoastră de teren și caracteristici climatice. Majoritatea florilor perene sunt destul de variate din punct de vedere al conditionarii pământurilor și al climei în care pot crește, astfel încât ar fi bine să știți ce se potrivi cel mai bine cu nevoile dvs. de grădină.

De asemenea, ar trebui să stați să discutați cu alți grădinari din regiune pentru a obține informații despre care sunt cele mai bune flori pentru a adăuga la grădina dumneavoastră. Oamenii care cresc în aceeași zonă vă pot oferi informații valoroase despre care plante perene se descurcă cel mai bine în acea zonă. Nu ezita să întrebați pentru sfaturi, aceasta este o modalitate minunată de a obține mai multe informații disponibile despre flori perene de grădină.

O lista de flori perene pentru gradina ta

1. Arabis: Tutunul liniștit (Arabis) este o planta rezistentă la secetă și la dăunători, care crește și cu soare și cu umbră.

2. Aubrieta: Aubrietă este o floare cu pedală roșie, roz sau purpurie cu frunze subsimetrice, cea ce o face perfectă pentru a umple acele spații goale din grădina ta.

3. Echinacea: Această plantă oferă o varietate de culori, de la alb la purpuriu, iar odată ce este plantată, aceasta va înflori timp de ani de zile fără a avea nevoie de prea multă îngrijire.

4. Veronică: Veronică este o plantă care înflorește proaspăt pe tot parcursul verii cu ușurință. Poate fi crescută în multe culori și poate adăuga un contrast puternic în grădină.

5. Rudbeckia: Rudbeckia este una dintre cele mai ușor de întreținut plante perene, care crește în medie între 60 și 90 de cm și înflorește de la sfârșitul verii până la prima înghețare.

6 Campanula: Aceasta este o floare pentru ceilalti „începători” care cresc fără probleme în cele mai multe condiții. Va oferi o mare cantitate de culoare în gradina dumneavoastră.

În plus, există o mulțime de alte flori perene pe care să le luați în considerare, cum ar fi: crinul, coronița de regină, allium, iris, dalie, liliac, lalele de toamnă, sunela și multe altele. Cu o selecție largă de flori perene de grădină, puteți fi siguri că veți găsi cu ușurință plante care se potrivesc exact așa cum doriți pentru a vă îmbogăți grădina.

Pentru a găsi cele mai bune flori perene de grădină pentru dvs., ar fi bine să investiți timp în a realiza câteva cercetări. Studiați de pe internet și căutați magazine de flori apropiate, astfel încât să știți ce este disponibil pentru a obține cele mai bune rezultate pentru grădina dumneavoastră. Cu puțin timp și efort, veți fi bine pregătit pentru a găsi florile perene potrivite pentru grădina dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *